Interactieve lezing over natuur en filosofie

17 september 2018, van 19:45 tot 22:15 | de Bibliotheek Goirle

Kosten: Gratis (vrijwillige bijdrage)

Hoe staan wij Goirlenaren en Rielenaren tegenover onze natuur? Op maandag 17 september 2018 verzorgt het Biodiversiteitsteam Goirle-Riel met de Bibliotheek Goirle een interessante avond rondom het onderwerp Natuur & Filosofie. Twee zaken die je misschien niet meteen bij elkaar zou plaatsen. De geschiedenis bewijst echter dat natuur & filosofie zeer met elkaar zijn verbonden.

Over de bijeenkomst

Peer Elshout is uitgenodigd door het Biodiversiteitsteam Goirle-Riel om een lezing te geven over natuur & filosofie. Vier filosofen passeren de revue, waaronder de hedendaagse denkers Bruno Latour en Timothy Morton, die zich meer of minder nadrukkelijk uitspreken over mens en natuur. Daarna maken we een koppeling met de inwoners en onze gemeente met vragen zoals:
- zien we de koppeling tussen natuur en filosofie terug in het doen en denken in Goirle en Riel?;
- hoe beleef jij natuur?;
- welke filosoof past bij jouw zienswijze?

Interessant wordt het als we ons hierover vragen stellen. Wat vertelt ons het verleden? Wat zien we in het heden? En wat verwachten we van de toekomst? Vragen die niet even op een avond kunnen worden beantwoord. Maar vragen die een begin kunnen zijn voor verdere uitdieping. Jij als inwoner bent hierbij uiteraard belangrijk. Het wordt een interactieve avond, waarin je kennis opdoet en ook mee praat.

Praktische informatie

Know-how over natuur en/of filosofie is niet belangrijk, interesse wel. Benieuwd welke vraagstukken dit oplevert en wat voor gesprekken hierdoor op gang komen? Kom dan vooral langs, praat mee en verrijk jezelf. De interactieve lezing op maandag 17 september start om 20:00 uur (inloop vanaf 19:45 uur). Entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor wat het u waard is, wordt gewaardeerd maar is niet verplicht.  Aanmelden is gewenst in verband met het maximaal aantal plaatsen. Je kunt je aanmelden door te mailen naar goirle@bibliotheekmb.nl