Making Space

19 september 2018, van 19:30 tot 21:30 | de Kennismakerij

Kosten: Gratis

De Making Space Week is een jaarlijks terugkerende onderzoeks-, inspiratie en ontmoetingsweek rondom dans in de publieke ruimte. Ieder jaar in oktober trekken choreografen en dansers één van de Tilburgse wijken in om te onderzoeken wat hun werk daar kan betekenen. Straten, pleintjes en parken worden hun werkterrein. Ze laten ons zien hoe we kijken naar onze omgeving en hoe we die ervaren. Net als vorig jaar strijken ze dit jaar neer op het terrein achter het station en in de wijk Theresia.

In de Kennismakerij

Om het project door te kunnen ontwikkelen en mee te laten groeien met de tijdsgeest, is er vorig jaar op suggestie van proeftuinbibliotheek de Kennismakerij besloten om met het Making Space project in de Theresiawijk neer te strijken. Op 19 september vindt in de Kennismakerij een introductie van het project plaats. Te gast is de Indiase choreografe Nikita Maheshwary die praat over haar praktijk als kunstenaar in de openbare ruimte en er is een gesprek met de Making Space choreografen, dansstudenten en de zaal. De deuren zijn geopend vanaf 19:00 uur. Om 19:30 uur start het programma. De activiteit is gratis te bezoeken.

Making Space 2018

Making Space vindt plaats van maandag 1 tot en met vrijdag 5 oktober. Deelnemende makers zijn de ervaren choreografen duo’s van Vloeistof en The100Hands, de jonge choreograaf Evangelos Biskas en twee choreografie studenten van de Fontys Dansacademie. De dansers zijn tweedejaars studenten van de Fontys Dansacademie. Al met al zullen er zo’n 40 mensen in de wijk neerstrijken om op verschillende plekken te werken. Er zijn geen vaste presentatiemomenten, maar publiek kan ieder moment van de week een kijkje gaan nemen als de choreografen aan het werk zijn.

Making Space is een project dat dansontwikkelaar DansBrabant samen met Fontys Dansacademie en Tilburg Dansstad organiseert.

- Fotograaf: William van der Voort -