Zilverbrein

19 september 2018, van 19:30 tot 22:00 | Kapel CC Jan van Besouwhuis te Goirle

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op 21 september is het Wereld Alzheimerdag. Daarom organiseert de Bibliotheek Goirle ook dit jaar weer 'Zilverbrein': een inspirerende avond waarbij het thema Alzheimer centraal staat. Luister, kijk en beleef mee wat dementie doet en kan betekenen.

Het programma

Korte docu 'Ons Dementievriendelijk Dorp'
Wat was er en wat er is binnen onze gemeente rondom dementie. 

Lezing Bibliotheek University 
De Goirlese Dr. Harm Krugers - universitair hoofddocent UvA (hersenonderzoek) - vertelt over de nieuwste onderzoeken en inzichten. Een college van niveau waarbij antwoorden worden gegeven op vragen als: Hoe bekwaam is ons brein? Heeft stress op jonge leeftijd invloed? Wat doet geheugentraining? Welke vormen van dementie zijn er? 

Helder Theater 
Zij nemen ons allemaal naar de toekomst. Wat staat er te gebeuren? 

Krentenkoppen 
Achterover leunend sluiten we af met een lach, luisterend naar een herkenbaar verhaal uit 'Krentenkopen' van de jonge Brabantste schrijver Ties Teurlings. De burgemeest, Mark van Stappershoef, neemt hiervoor plaats in de voorleesstoel. 

Deze avond bijwonen?

Zilverbrein vindt plaats op woensdag 19 september en start om 19:30 uur in Kapel CC Jan van Besouwhuis in Goirle. Het is gratis toegankelijk, maar aanmelden is verplicht. Aanmelden kan door te mailen naar goirle@bibliotheekmb.nl