Bijzondere reisverhalen

24 oktober 2018, van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek Tilburg Centrum

Kosten: Gratis

Sommige mensen zijn rusteloos, willen altijd nieuwe reizen maken, anderen ontmoeten en indrukken opdoen. Reisjournalist en meesterverteller Jelle Brandt Corstius is er zo een. Op 28 september vertelde hij daarover tijdens zijn Theatercollege bij Theaters Tilburg. Maar ook onze eigen stad Tilburg kent bijzondere reizigers. Met 3 (Birthdaysuit en Hera van Willick) van hen kun je kennismaken tijdens een avond vol bijzondere reisverhalen die Theaters Tilburg en de Bibliotheek Tilburg Centrum organiseren op woensdag 24 oktober.

Over Birthdaysuit

Poedeltjenaakt. Geen extra kleren, geen creditcards op zak, geen slaapzak, niks. Zo begonnen de Tilburgse broers Baltissen aan hun reis van Canada naar Mexico, dwars door 48 Amerikaanse staten. De enige bagage: 650 zelf ontworpen shirts. Deze werden geruild voor verblijf, vervoer en meer om zo de reis te kunnen maken. Dit was inmiddels de derde reis van de broers die zo een fascinatie uit hun kindertijd na jagen. Deze avond hoor je hun verhalen en kun je ook zelf een shirt aanschaffen zodat de broers opnieuw op avontuur kunnen.

Over Hera van Willick

Hera van Willick is een geboren en getogen Tilburgse. In 2013 besloot ze haar appartement op te zeggen en spullen weg te doen om de wereld in te trekken op de fiets. Inmiddels heeft ze tienduizenden kilometers gefietst door 48 landen in Europa, Aziƫ, Noord- en Midden-Amerika. Tijdens deze avond vertelt ze over haar ontmoetingen onderweg, angst, vrijheid, de levenslessen die ze leerde en over het met een bonzend hart kamperen in de wildernis van Alaska.

Praktische informatie

Programma
19.15 uur Inloop
19.30 uur De broers Baltissen over Birthdaysuit
20.15 uur Pauze
20.30 uur Hera van Willick over haar fietsreizen
21.30 uur Einde programma

Je bent welkom op woensdag 24 oktober vanaf 19:15 uur in de Bibliotheek Tilburg Centrum. De entree is gratis, maar aanmelden is wel gewenst. Aanmelden kan door te mailen naar ticketsbtc@bibliotheekmb.nl, telefonisch via 013 4648 513 of bij de balie van de Bibliotheek Tilburg Centrum.

Op zoek naar leestips over reizen? Bekijk dan dan de leestips van reisjournalist en meesterverteller Jelle Brandt Corstius hier