Science Improv Jam: Duurzaam op reis?

24 oktober 2018, van 20:00 tot 21:30 | de Kennismakerij

Kosten: Gratis

Zo rond de herfstvakantie gaan we in op de psychologie van op reis gaan. Want we weten bijvoorbeeld wel dat vliegen niet goed is voor het milieu, maar we doen het vaak toch met redeneringen zoals ‘ja, maar ik heb zonnepanelen, douche kort of eet geen vlees’. Verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen geeft in de Science Improv Jam een minicollege over hoe ons brein hiermee omgaat, gevolgd door een hilarische improvisatieshow over dit thema.

Science Stories

De Science Improv Jam combineert Science Stories, zoals je die misschien kent van de programmering van de Kennismakerij tijdens Festival Mundial 2017 en 2018, met improvisatietheater. Een Science Story wordt gekenmerkt door een korte presentatie over een bijzonder verhaal of van een grappig, onverwacht of ietwat vreemd onderwerp uit de wetenschap. En de improvisatie-acteurs die aan de haal gaan met het onderwerp komen uit de Tilburgse improvisatie-community, die in de Tilburg Improv Jam al vaker samenkwam op het podium in de bieb.

Toegang

Tickets zijn gratis, maar reserveer vooraf door een mail te sturen aan kennismakerij@bibliotheekmb.nl. En zoals een jam betaamt, kan het publiek bij sommige scènes meespelen in de geïmproviseerde sketches. Laat bij je reservering alvast weten als je het leuk vindt om mee te improviseren.

Meer?

De tweede Science Improv Jam staat ook al gepland. Op 14 november komt Ig Nobelprijswinnaar Mark Dingemanse langs voor een minicollege over het woord ‘Hè’ en staat dit woord centraal in de improvisatievoorstelling die daarop volgt.