Kenniskans: Schrijfcollege Enne Koens

8 november 2018, van 14:00 tot 15:30 | de Kennismakerij

Kosten: Gratis (aanmelden gewenst)

Geïnteresseerd in schrijven? En wil je daar meer over horen van echte vakmensen? Kom dan naar het KennisKans-college van Enne Koens.

KennisKans: Schrijfcolleges

Het Schrijfcollege maakt onderdeel uit van KennisKans. Bedrijven, onderwijsinstellingen en organisaties worden uitgedaagd om hun kennis te delen met de inwoners van Tilburg en omgeving. Door middel van KennisKans kunnen geïnteresseerden gratis deelnemen aan bestaande, interne kennistrajecten die worden opengesteld aan een algemeen publiek. Vanuit de gedachte van een leven lang leren en van een hedendaagse economie waarin kennisdelen steeds belangrijker wordt.

Tijdens het schrijfcollege vertelt Enne Koens over hoe ideeën ontstaan, over het schrijfproces en geeft zij schrijftips. Het is ook mogelijk vragen te stellen aan de auteur. Schrijfcolleges worden altijd gegeven door bekende auteurs en is een samenwerking van de Bibliotheek Midden-Brabant en Fontys Hogeschool voor de Journalistiek. 

Over Enne Koens

Koens schrijft jeugdboeken en young adult romans. “Toegankelijk, warmbloedig (…), met humor, een origineel avontuur en diepgang”, schreef Trouw over 'Hotel Bonbien', Koens jeugdboek uit 2015. Over 'Vogel', Koens’ young adult debuut uit 2011, merkte Vrij Nederland op: “Niet vaak kent een Nederlands young adultdebuut zulk technisch vakmanschap, zo’n beheerste stijl.”

Verder schrijft Koens toneel- en liedteksten voor volwassenen en kinderen. Ze schreef o.a. voor theatergroep Maas, de Toneelmakerij, het Gasthuis en theatergroep Artemis. Korte verhalen voor Hollands Maandblad maken ook nog deel uit van haar brede oeuvre.

Aanmelden

Wil jij dit Schrijfcollege bijwonen? Dat kan! Aanmelden kan tot en met 5 november via LilySpaan@bibliotheekmb.nl o.v.v. "KennisKans Schrijfcollege Koens". Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.