Literair Café met Lieve Joris

15 november 2018, van 20:00 tot 21:30 | De Bibliotheek Berkel-Enschot

Kosten: Bibliotheekleden €5 | KBO-leden €4 | Niet-leden €7,50

De maand november staat in het teken van Nederland Leest. Op donderdag 15 november 2018 is Lieve Joris aanwezig tijdens het Literair Café in de Bibliotheek Berkel-Enschot.

Over Lieve Joris

Lieve Joris is internationaal bekend als schrijfster van non-fictie boeken over de Arabische wereld, Oost-Europa en Afrika. Lieve is een reiziger, die zich vastbijt in haar onderwerp en vaak een blijvende band aangaat met de hoofdpersonages van haar boeken. Belgisch vroegere kolonie Congo is een terugkerend thema in haar werk.

Haar nieuwste boek 'Terug naar Neerpelt' legt een familiedrama bloot. De door haar eerder beschreven reizen langs o.a. Congo, Damascus en Zanzibar brachten haar diverse onderscheidingen, maar met ‘Terug naar Neerpelt' geeft ze zichzelf de mooiste onderscheiding. Haar boek gaat over een terugkeer naar haar geboortedorp, naar het gezin van negen kinderen waar ze deel van uitmaakt. En het gaat over het drama in de familie rondom de oudste en ontspoorde broer Fonny.

Praktische informatie

Op donderdag 15 november om 20:00 uur komt Lieve Joris naar de Bibliotheek Berkel-Enschot voor een lezing en gaat in gesprek met de bezoekers. Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar in de Bibliotheek Berkel-Enschot. De toegang voor leden van de bibliotheek is €5, KBO-leden betalen €4 en niet-leden €7,50.

Kan je niet aanwezig zijn op 15 november? Op vrijdag 16 november is Lieve Joris ook te gast bij de Bibliotheek Goirle.