Literaire filmavond met Marion Pauw

8 november 2018, van 18:00 tot 21:30 | de Bibliotheek Heyhoef

Kosten: €5 | €7,50 | €10

In het kader van Nederland Leest organiseren de Bibliotheek Heyhoef, Heyhoef Cinema en ContourdeTwern een speciale VIP-avond op 8 november. Tijdens deze avond is er een interactieve lezing met schrijfster Marion Pauw in combinatie met de film ‘That Sugar Film’ en een hapje eten.

Over Marion Pauw

Marion Pauw (1973) heeft meer dan 500.000 boeken verkocht en is vertaald naar zeven landen, waaronder Zuid-Korea, USA en Italië. Haar grote doorbraak was het boek 'Daglicht' (2008) waarmee zij de Gouden Strop won. Ook werd dit boek verfilmd door Eyeworks. Naast thrillers schreef zij romans ('De Wilden') en samen met Susan Smit een non-fictieboek over liefdesverdriet ('Hotel Hartzeer'). Verder werkt zij als scenarist en schreef zij onder andere 'In Therapie' en 'Vlucht HS13'.

Over de film 'That Sugar Film'

Wij houden van suiker. In de moderne voeding met zijn vele voorbewerkte producten zit veel meer verborgen suiker dan we denken. Wat dit met je lichaam kan doen, wil de Australische acteur en documentairemaker Damon Gameau aantonen door zichzelf als proefkonijn te gebruiken. Na 3 jaar geen (toegevoegde) suiker te hebben gegeten gaat hij, begeleid door een team deskundigen, zo eten dat hij per dag 40 theelepels (de gemiddelde inname per dag in Australië), in voedsel en dranken verwerkte suiker binnenkrijgt. Hij eet alleen wat als 'gezond' voedsel beschouwd wordt, calorie inname en bewegingspatroon blijven ongeveer gelijk. Na afloop blijken gewicht en buikomvang aanzienlijk toegenomen. In deze soms indringende, soms hilarische film doet hij verslag van zijn bevindingen. De meningen over de wetenschappelijke inhoud van deze film zijn verdeeld, doch de kijker wordt zich in ieder geval bewust van de grote hoeveelheid 'verborgen' suiker in onze voeding, het effect hiervan op de gezondheid en de enorme invloed van de voedingsindustrie. In vervolg op de film schreef Gameau 'Het suiker boek'.

18:00 uur - Hapje eten
18:30 uur - Film ‘That Sugar Film’
20:00 uur - Einde film/inloop lezing
20:15 uur - Lezing Marion Pauw
21:30 uur - Einde lezing

Praktische informatie

Wil jij ook bij deze speciale VIP-avond aanwezig zijn? Dat kan! Je bent welkom op donderdag 8 november in de Bibliotheek Heyhoef. Je kan er voor kiezen om alleen de lezing of alleen de film bij te wonen. Natuurlijk is het ook mogelijk om bij beide aanwezig te zijn. Kaartjes zijn te koop bij de Bibliotheek Heyhoef.

Kosten voor de film; €5.-
Kosten voor de lezing; €7,50
Kosten voor film en lezing samen; €10,-

Nederland Leest 2018
De gehele maand november staat in het teken van Nederland Leest. Het thema van 2018 is: Voeding. Waarom Nederland Leest over eten? Omdat wij zijn wat we eten. 'Je bent wat je leest' is het geschenkboek dat exclusief in de Bibliotheek te verkrijgen is. Een heerlijk geschenk vol sappige verhalen, verfrissende passages en een zoete afsluiter. Schrijfster Marion Pauw heeft ook een bijdrage geleverd aan dit boek en zorgt voor het spannende element in het geschenkboek. Als thrillerschrijfster heeft zij diverse bestsellers op haar naam staan. Haar bijdrage wordt dan ook een spannend culinair verhaal.