Kennismakerijrevue: what's next?

8 december 2018, 19:30 t/m 9 december 2018, 00:00 | de Kennismakerij

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op zaterdag 8 december nemen we officieel afscheid van de locatie van de Kennismakerij in Hal 79. De afgelopen vier jaar is er in de proeftuin van de Bibliotheek Midden-Brabant geëxperimenteerd met Bibliotheek Nieuwe Stijl. Wat de vorm ook was en welke inhoud het betrof, het had allemaal een gemene deler: het delen van kennis en verhalen op andere manieren dan alleen via het boek.

In het programma op deze zaterdagavond kijken we in geheel eigen revuestijl terug op een aantal van die verhalen en topics. We kijken ook vooruit naar wat de Kennismakerij samen met de thematische labs in de LocHal gaat betekenen en geven zo antwoord op de vraag: what’s next?

Line-up
De Kennismakerijrevue start met ‘fietsmeisje’ Hera van Willick. Met haar bijzondere reisverhaal zorgde zij net na de opening van de Kennismakerij voor de drukstbezochte avond ooit op deze locatie. Speciaal voor deze avond keert ze nog een keer terug.

Verder:

  • Strijd je mee in een minipubquiz rondom digitale data en online privacy, waarmee we in het verleden meet-ups in deze programmalijn aftrapten. Kort, krachtig en ouderwets met pen en papier zodat je gegevens in elk geval veilig zijn. 
  • Volg je Science Stories over de hoge hak met Coosje van der Pol, programmamaker bij de Kennismakerij en gepromoveerd in Cultuurwetenschappen. Zij neemt je mee in een verrassend minicollege over emancipatie en onderdrukking. 
  • Waan je even in het Oost-Berlijn van toen met een interactief muziektheaterfragment uit de retrovoorstelling ‘Immer Gerade Aus’, die in het voorjaar van dit jaar goed was voor drie uitverkochte voorstellingen in de Kennismakerij. 
  • Blunder je mee met voormalig horeca-ondernemer Ivan Otten. Als onderdeel van de eerste Tilburgse Fuckup Nights deelde hij zijn verhaal, waarna er veel media-aandacht volgde en hij een stichting opzette die mensen uit armoede haalt. 
  • Onderga je creatieve technologie met een miniworkshop van Zuraïda Buter over het maken van alternatieve game controllers. Na de Kennismakerijrevue kun je je controller direct gebruiken om ter plekke te gamen bij de naborrel.

Ook leer je meer over de bijzondere relatie tussen Eefje Wentelteefje en de Kennismakerij. En is AWASH de huisband van de avond die alle onderdelen van een bijpassende muzikale interpretatie voorziet en een optreden met eigen nummer verzorgt. Dit feestje wil je niet missen! 

Ben jij erbij?

Toegang is gratis en we verwelkomen graag onze bezoekers en samenwerkingspartners door de jaren heen. Houd er rekening mee dat het wel eens druk kan worden. Kom op tijd, de inloop is vanaf 19.30 en om 20.00 uur is het showtime. Dan start de Kennismakerijrevue.