Filosofisch Café: Spiritualiteit

17 januari 2019, van 20:00 tot 21:30 | de Bibliotheek Berkel-Enschot

Kosten: € 5,00 | Studenten: € 3,00

Deze filosofische avond staat in het teken van de Maand van de Spiritualiteit.

Spiritualiteit

De filosofie wordt vaak vereenzelvigd met abstract denken. Toch is het de vraag of de filosofie ook maar één stap zou kunnen zetten zonder ervaring. Alhoewel de wetenschap zich zegt te beroepen op ervaring, is dat al een gekwantificeerde en grove ervaring. In zijn lezing zal Rico Sneller, filosoof aan de Universiteit Leiden, ingaan op de denkers die juist de subtiele, innerlijke ervaring als uitgangspunt nemen. ‘Filosofie’, ‘parapsychologie’ en ‘spiritualiteit’ hebben meer met elkaar te maken dan we vaak denken! 

Dr. Rico Sneller promoveerde in 1998 op een studie over de Franse filosoof Jacques Derrida en de negatieve theologie. Zijn interesse gaat vooral uit naar de levensfilosofie van de 19e en 20e eeuw, comparatieve filosofie, mystiek en terrorisme. Zijn laatste boek is 'Pluraliteit van levenskunsten' (2017, met Tatjana Kochetkova en Nelleke Canters). 

Praktische informatie

Je bent welkom op donderdag 17 januari vanaf 19.45 uur in de Bibliotheek Berkel-Enschot (Kerkzaal). Het programma start om 20.00 en eindigt om 21.30 uur. Entree voor deze avond bedraagt € 5,00. Studenten betalen € 3,00. Aanmelden is niet nodig.