Juridisch scheidingsspreekuur

5 januari 2019, van 12:00 tot 14:00 | Elke week | de Bibliotheek Waalwijk

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een echtscheiding is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. Het roept ook veel vragen op, zoals wat is de beste regeling voor de kinderen? Wie kan er in de woning blijven? Hoe verdelen we de inboedel? Elke zaterdag organiseert de Bibliotheek Waalwijk daarom een vrijblijvend juridisch scheidingsspreekuur waarbij je al jouw vragen kan stellen.

(Juridisch) advies over scheidingen

Een echtscheiding een periode van emotionele verwarring, verdriet, teleurstelling, opluchting, schuldgevoel, boosheid en/of verwijten. Het kan het leven van beide partners en van hun kinderen behoorlijk op z’n kop zetten. Naast de verwerking van het besluit om te scheiden, zullen er ook afspraken gemaakt moeten worden over de toekomst. Er moeten heel wat belangrijke beslissingen genomen worden.

Ook stellen die nog ‘on speaking terms’ zijn, kunnen langskomen om samen informatie te krijgen. Of mensen die al gescheiden zijn, maar waarbij de omgangsregeling of de betaling van de alimentatie niet helemaal goed verloopt, zijn welkom voor (juridisch) advies. 

Voor iedereen die met vragen zit, is er wekelijks een gratis scheidingsspreekuur in de Bibliotheek Waalwijk. Mw. mr. Esther Koene, jurist en scheidingsmediator, van Wandelbos Mediation verzorgt dit spreekuur en geeft -in een veilige omgeving- antwoord op alle vragen. Een afspraak maken is niet nodig: iedereen kan gewoon binnenlopen.

Praktische informatie

Je bent elke zaterdag vrijblijvend welkom van 12:00 tot 14:00 uur in de Bibliotheek Waalwijk.