[VOL] Lezing over ontwikkelingen leesonderwijs en leesplanken

16 januari 2019, van 19:30 tot 21:00 | StemmingMakerij (Bibliotheek LocHal)

Kosten: Gratis

Het TijdLab (Bibliotheek LocHal) organiseert in samenwerking met Stadsmuseum Tilburg op woensdag 16 januari om 19.30 uur een lezing over ontwikkelingen in het leesonderwijs en de rol daarin van de Tilburgse fraters. Deze lezing wordt verzorgd door Ger Janssen, oud-directeur Uitgeverij Zwijsen.

Over het project 'IK KIM SIM. PIRKE HÖSKE KWÈÈK'

In het TijdLab staat vanaf januari het project IK KIM SIM. PIRKE HÖSKE KWÈÈK centraal over de ontwikkelingen van leesonderwijs en leesplanken in Tilburg. Aan dit leesonderwijs is onlosmakelijk verbonden Caesarius Mommers, frater, Tilburger en leesvader van Nederland. Mommers is bedenker van de leesmethode Veilig leren lezen (boom-roos-vis), een groot succes in het leesonderwijs.

Over de lezing

Al ruim tweehonderd jaar woedt in onderwijskringen een strijd om de kwaliteit van het leesonderwijs. Hoe moet je kleine kinderen lezen leren? Ger Janssen verzorgt daarom een lezing over de ontwikkelingen in het leesonderwijs en de rol daarin van de Tilburgse fraters. De beelden die hij bij de lezing laat zien, zullen bij veel Tilburgers herinneringen oproepen van het eigen genoten leesonderwijs.

Praktische informatie
Je bent welkom op woensdag 16 januari om 19.30 uur in de StemmingMakerij (Bibliotheek LocHal). De toegang tot deze lezing is gratis. Graag vooraf aanmelden via TijdLab@bibliotheekmb.nl of in de Bibliotheek LocHal.

- Foto: Uitgeverij Zwijsen

Dit project is een samenwerking tussen het TijdLab, Stichting Tilburgse Taol, de Fraters van Tilburg en TilburgsAns en wordt mede mogelijk gemaakt door Erfgoed Tilburg, St. Jacques de Leeuw en Boekenschop.