Wiki Café

7 februari 2019, van 19:00 tot 21:00 | de Bibliotheek LocHal

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op donderdag 7 februari vindt het Wiki Café weer plaats. Het Wiki Café wordt maandelijks georganiseerd. Met ondersteuning van echte Wikipedianen, vrijwilligers van Wikipedia, delen de deelnemers hun kennis met elkaar en plaatsen deze op Wikipedia.

Meewerken aan Wikipedia kan een verrijking zijn. Je leert namelijk andere mensen kennen die ook enthousiast zijn over Wikipedia, Tilburg, erfgoed, stadmaken of over kennisdeling in het algemeen. En je steekt er zoveel tijd in als je zelf wilt, tijdens bijeenkomsten of vanuit thuis. Tijdens de meet-ups ontmoet je elkaar, leer je meer over encyclopedisch schrijven, bronnenonderzoek en worden de schrijfsels besproken. In december zijn we aan de slag gegaan met het maken van foto's van Tilburgse monumenten en hebben we de zelfgemaakte foto's gekoppeld aan een artikel. Deelnemers kunnen op elk gewenst moment instappen; door de ondersteuning vanuit Wikipedia is er persoonlijke aandacht. Kom dus gerust eens kijken!  

Deel je kennis

Houd je van schrijven of fotograferen? Ben je iemand met veel algemene kennis of wil je beter worden in bronnenonderzoek en lijkt het jou leuk om samen met anderen een bijdrage te leveren op Wikipedia? Dan is het Wiki Café iets voor jou. Het Wiki Café organiseert naast het schrijven ook leerzame avonden voor het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden rondom Wikipedia. 

Wil jij ook deelnemen?

Het Wiki Café is op elke eerste donderdagavond van de maand en vindt plaats van 19:00 tot 21:00 uur. 

Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is gewenst. Wil je ook deelnemen aan het Wiki Café? Mail naar marjaheusschen@bibliotheekmb.nl