Hart voor heldinnen: Internationale vrouwendag in de LocHal

8 maart 2019, van 17:30 tot 23:45 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Kosten: € 7,50 voor maaltijd

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Al meer dan 100 jaar wordt over de hele wereld op 8 maart Internationale Vrouwendag gevierd. Dit is ook al decennia in Tilburg een vanzelfsprekende traditie. Het landelijk thema is dit jaar ‘Heldinnen’. Feniks Emancipatie Expertise Centrum, de Kennismakerij, Kunstloc Brabant en de Provinciale Vrouwenraad slaan de handen ineen met een feestelijk programma in de LocHal, de nieuwe parel van Tilburg.

Opening expositie Unmapped
Om 19.15 uur begint het programma met de opening van de expositie ‘Unmapped’ van Kunstloc Brabant.  Deze expositie is een interdisciplinair samenwerkingsproject van Claudia den Boer (fotograaf), Katja Grässli (choreograaf) en Dorien de Wit (beeldend kunstenaar en schrijver).

Collegetour met Angelique Houtveen
Hierna zal het 'Collegetour'-programma starten met hoofdgast en heldin van deze avond: 3FM-DJ Angelique Houtveen. Met een muzikale bijdrage van singersongwriter Anne van Damme.

Feestje met DJ LaLique
Naast het gratis inhoudelijke programma is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de traditionele gezamenlijke maaltijd. Deze start om 17.30 uur in het Stadscafé van de LocHal (vooraf aanmelden is verplicht). Met een muzikale bijdrage van de Onze Lieve Vrouwenkapel.

Vanaf 21.30 uur gaan de voeten van de vloer tijdens de spetterende afterparty waar muziek wordt gedraaid uit de Top2000 van vrouwelijke artiesten. 

Praktische informatie

Iedereen is welkom op vrijdag 8 maart in de Bibliotheek LocHal (de Kennismakerij). Aanmelden voor de maaltijd is verplicht en doe je d.m.v. vooruitbetaling van € 7,50 tot uiterlijk 1 maart op rekeningnummer NL25INGB0003558985 t.n.v. Feniks o.v.v. maaltijd IVD, je naam en je keuze voor vlees of vega. Let op: vol is vol (er zijn 80 plaatsen).