Human Library

19 maart 2019, van 19:30 tot 21:05 | Cultureel Centrum Elckerlyc

Kosten: Gratis

Bij Human Library ‘leen’ je geen boeken, maar mensen! Mensen die in hun leven allemaal met een bepaald vooroordeel te maken hebben (gehad). Op dinsdag 19 maart van 19:30 tot 21:05 uur vind je deze levende boeken bij Human Library Hilvarenbeek, dat plaatsvindt in het Cultureel Centrum Elckerlyc. Ga met ze in gesprek en ontdek wat er schuilgaat achter de eerste indruk van een ex-verslaafde, een weeskind of iemand met een levensbedreigende ziekte.

Hoe werkt Human Library?

In de Human Library kies je al ruim van tevoren je boek. Vanaf half februari liggen er intekenlijsten in de bibliotheek. Op de intekenlijst kies je een levend boek waar je graag naar wilt luisteren. En je kiest voor een tijdstip. Zo ontdek je het bijzondere verhaal achter de eerste indruk. Daarna kun je met deze persoon verder praten. Het voornaamste doel van Human Library? Vooroordelen wegnemen.

Hoe kan ik meedoen?

Human Library Hilvarenbeek vindt plaats op dinsdag 19 maart in Cultureel Centrum Elckerlyc. Je kunt je aanmelden bij de Bibliotheek Hilvarenbeek. Daar liggen vanaf half februari titellijsten klaar en kun je intekenen op het boek van je keuze. Je kiest dan ook meteen voor een tijdstip. Tussen 19.45 en 21.05 uur zijn er drie leesrondes: om 19.45, 20.15 en om 20.45 uur. Op de avond zelf ga je voor 20 minuten in gesprek met een van de levende boeken. Je kunt in totaal 3 verschillende boeken lezen en lenen. Vanaf 19.00 uur ben je welkom. Samer Hatahet, een van de levende boeken, zorgt op de Human Library voor heerlijke Syrische hapjes.

De Human Library is een samenwerking tussen de Bibliotheek Hilvarenbeek en Ongewoon Gewoon.