Mans genoeg - het jaar van de man

14 maart 2019, van 20:00 tot 21:30 | StemmingMakerij (Bibliotheek LocHal)

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In 2019 vieren we 100 jaar vrouwenkiesrecht. Na 100 jaar vrouwenemancipatie wordt het voor de man ook eens tijd om te gaan eMANciperen. En daarom wordt 2019: het jaar van de man!

Deze feestelijke eerste thema-avond i.h.k.v. het tweejarige project ‘Mans Genoeg’ staat in het teken vvan de stereotypering van mannelijkheid. In hoeverre zijn mannelijk/vrouwelijkheidscoderingen bepaald door onze cultuur en maatschappij? Wat heeft deze tweedeling in m/v voor gevolgen? Welke problemen worden veroorzaakt door stereotype mannelijkheid? En wat betekent ‘toxic masculinity’ eigenlijk? Kort gezegd: we leggen de traditionele (patriarchale) mannelijkheid onder de loep en gaan hierover de dialoog aan. Zijn deze traditionele opvattingen over mannelijkheid nog wel houdbaar anno 2019? Zijn we als man wel ‘mens genoeg’?
Hoofdgasten zijn Frans van der Meer en Jeroen de Leijer. 

Eefje Wentelteefje legt Fred van Boesschoten langs de feministische meetlat
Frans van der Meer en Jeroen de Leijer zijn poppenspelers. Mannen die met poppen spelen… Zijn dat eigenlijk wel echte mannen?  Jeroen de Leijer doet met een hoog stemmetje net alsof hij Eefje Wentelteefje is, een meisje met vlechtjes. Daarbij verkleedt hij zich ook nog eens regelmatig als vrouw, of wat daarvoor door moet gaan.

Frans van der Meer maskeert zijn gebrek aan mannelijkheid door zijn alter ego’s Fred van Boesschoten en Ferry van de Zaande stoere macho-taal uit te laten slaan. Daarnaast maakt hij gevoelige liedjes over de liefde of het gebrek daaraan. Wat zijn dit voor mannen? Zijn ze wel mans genoeg? En hoe denken zij over de beeldvorming over mannen en vrouwen?

Ben jij erbij?

Iedereen is welkom op donderdag 14 maart vanaf 19.30 uur in de StemmingMakerij (Bibliotheek LocHal). Het programma start om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus wil je zeker zijn van een plaats? Meld je aan via laurens.kleijntjens@fenikstilburg.nl, want vol is vol!

Voor meer info over Mans Genoeg en de komende thema-avonden, houd facebook.com/fenikstilburg en www.fenikstilburg.nl en www.lochal.nl in de gaten!

Mans Genoeg is een project van Feniks Emancipatie Expertise Centrum, gefinancierd door het Oranje Fonds en een samenwerking met de Kennismakerij.