Taxatiemiddag Hilvarenbeek

15 maart 2019, van 14:00 tot 17:00 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Kosten: € 5,00 tot € 75,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De bekende Nederlandse taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam komt op vrijdag 15 maart van 14.00 uur tot 17.00 uur naar de Bibliotheek Hilvarenbeek, om oude en zeldzame boeken, bijbels en prenten voor het publiek op hun waarde te schatten.

Arie Molendijk geeft graag een deskundig advies met betrekking tot restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels. Tevens geeft hij advies voor verkoop en inbreng voor een veiling.

Kosten
Kosten voor een taxatie zijn 5 euro per 5 tot ca. 10 boeken. De kosten van taxatie van grotere partijen, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Bijvoorbeeld als het gaat om waardevolle boeken voor 1800. Een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een individuele waarde vanaf 75 euro.

Ben jij ook benieuwd? 
Denk jij dat je een zeldzaam boek, handschrift, (staten) bijbel of een oude (hand ingekleurde) atlas in bezit hebt? Of misschien documentatiemateriaal uit de oorlog, foto’s, ansichtkaarten of prenten? Schroom dan niet om langs te komen voor een taxatie van Arie Molendijk in de Bibliotheek Hilvarenbeek. Hij geeft je alle aandacht en uitleg die nodig is.