Workshop TilburgsAns en beeldtaal

9 maart 2019, van 14:00 tot 16:00 | TijdLab (Bibliotheek LocHal)

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Vormgever Sander Neijnens en illustrator Ivo van Leeuwen geven op zaterdag 9 en 23 maart een workshop over het project TilburgsAns.

Over de workshop

De workshop bestaat uit twee delen:

  • Een presentatie over TilburgsAns: het vrolijke, eigenzinnige lettertype dat gebaseerd is op het karakter van de stad Tilburg en dat naast letters ook tekeningen bevat van kenmerkende Tilburgse locaties, verhalen, evenementen en woorden;
  • Een workshop waarbij de deelnemers de stad portretteren aan de hand van zelf gekozen woorden en tekeningen.

De werkstukken van deze workshop worden als idee meegenomen bij de samenstelling van het nieuwe Tilburgs leesplèngske dat ontwikkeld wordt door de Stichting Tilburgse Taol.

Praktische informatie

Er zijn 30 plaatsen beschikbaar voor de workshop. Deelname is gratis. Je kunt je opgeven door je naam, telefoonnummer en e-mailadres door te geven aan TijdLab@bibliotheekmb.nl. Vermeld daarbij 'Workshop TilburgsAns' en de datum die jouw voorkeur heeft (9 maart of 23 maart).

Deze workshop maakt onderdeel uit van de programmering rondom het project 'IK KIM SIM. PIRKE HÖSKE KWÈÈK' -  Ontwikkelingen van leesonderwijs en leesplanken in Tilburg. 

Dit project is een samenwerking tussen het TijdLab, Stichting Tilburgse Taol, de Fraters van Tilburg en TilburgsAns en wordt mede mogelijk gemaakt door Erfgoed Tilburg, St. Jacques de Leeuw en Boekenschop.

- Foto: Kaajbaandexpositie