Tegenlicht Meet Up Tilburg: Mijn Stad is Mijn Hart

15 april 2019, van 19:30 tot 22:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Kosten: Gratis

In deze Tegenlicht MeetUp gaan we in gesprek met jongeren met een bi-culturele achtergrond, een cultuurwetenschapper van UvT en een culturele organisatie die kunst maakt met nieuwkomers over je thuis voelen in Tilburg.

Rotterdam is een superdiverse stad. Er wonen 206 verschillende nationaliteiten en twee derde van de schoolgaande kinderen heeft een migratieachtergrond. In Rotterdam maakt iedereen deel uit van een minderheid. De Rotterdamse identiteit is voor bi-culturele jongeren belangrijker dan de Nederlandse, omdat Rotterdam nabijer is en daardoor inclusiever. De jongeren streven naar gelijkheid en eisen hun plek op in de stad én instituties. Is in Tilburg de stedelijke identiteit ook zo belangrijk voor jongeren? Kan kunst maken bijdragen aan je ergens thuis voelen?

Tijdens deze Tegenlicht MeetUp zijn te gast:

  • dr. Youssef Azghari: Hij is docent en onderzoeker bij ‘Jeugd, Gezin en Samenleving’ bij Avans Hogeschool. Daarnaast is hij schrijver en expert in intercultureel vakmanschap (www.youssefazghari.com). Azghari promoveerde op ‘Participation of young Moroccan-Dutch and the role of social workers’ (2018).
  • Zeynep Yıldız: een scriptiebegeleider, student Premaster lerarenopleiding Nederlands en lid van Denktank Diversiteit Tilburg.
  • Het TextielMuseum heeft op dit moment de tentoonstelling Cultural Threads, met werk van kunstenaars van verschillende culturele achtergronden, en onderzoekt hoe je als culturele instelling met diversiteit om kunt gaan.
  • Een groep jongeren van het ROC Welzijn vertelt wat Tilburg hun stad maakt.