CoderDojo Oisterwijk

28 mei 2019, van 15:00 tot 17:30 | de Bibliotheek Oisterwijk

Kosten: gratis (vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Je kunt goed overweg met je computer of je smartphone. Je bezoekt veel websites, speelt games, struint op social media… Maar, heb je er wel eens aan gedacht om zelf dingen te produceren? En dan bedoelen we niet het schrijven van blogs of het maken van YouTube filmpjes, maar bijvoorbeeld zelf een website bouwen of een game ontwikkelen.

CoderDojo: Voor wie?

Voor de CoderDojo kan iedereen tussen de 7 en 17 jaar zich aanmelden. Onder de 13 jaar is het de bedoeling dat er ook een ouder of verzorger mee komt, om je een beetje te helpen.Je mag zelf beslissen waar je graag aan zou willen werken. Ook als je al een beetje kan programmeren en aan een eigen project bezig bent, kun je een keer langskomen om van gedachten te wisselen of gewoon om het resultaat te delen!

Ook meedoen?

Dat kan! We gaan ervanuit dat je over een laptop beschikt (géén Ipad) en dat je dus een beetje computerskills hebt. Graag wel vooraf aanmelden, zodat wij weten hoeveel kinderen en jongeren aanwezig zijn. Schrijf je snel in, want we hebben maar beperkte plaatsen! 

Ben je een ouder en ben je ook handig met computers? Dan zijn we ook op zoek naar jou! Als ouder kun je de kinderen komen helpen tijdens de CoderDojo's. 

Praktische informatie

Je bent welkom op dinsdag 28 mei van 15:00 tot 17:30 uur. Heb je vragen of opmerkingen? Mail dan naar coderdojooisterwijk@gmail.com.

Locatie:
Tiliander Oisterwijk
Spoorlaan 82E
5061HD Oisterwijk (in de oude bieb op de 1e etage)

Voor overige informatie en data in 2018 kun je op de facebookpagina van CoderDojo Oisterwijk kijken.  

Code Brabant: iedereen kan programmeren
De CoderDojo is een wereldwijd concept van open dagen waarop kinderen en tieners op een toegankelijke, creatieve manier programmeren leren. Tilburg University en de Bibliotheek Midden-Brabant hebben de handen ineen geslagen en hebben Code Brabant opgericht: een platform dat er vanuit gaat dat iedereen kan programmeren. Iedereen, dus jij ook!