Filosofische avond over Cornelis Verhoeven

17 mei 2019, van 19:30 tot 21:00 | Het Raadhuis (Slimstraat 2, Udenhout)

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op vrijdag 17 mei organiseert de Bibliotheek Udenhout in samenwerking met Stichting Heemcentrum ’t Schoor Udenhout-Biezenmortel, een interessante avond rondom Cornelis Verhoeven.

Over Cornelis Verhoeven

Hij werd “de oorspronkelijkste denker van Nederland” genoemd, maar hij bleef ook gewoon Kees van Jan van Betjes. Voor Cornelis Verhoeven paste dit perfect in elkaar. Hij schreef zo’n 1000 artikelen, boeken, essays en columns waarin filosofie en theologie hand in hand gingen met mijmeringen over de Unentse taal. Op deze avond zullen we stil staan bij leven, taal en werk van deze beroemde filosoof uit Udenhout. Kees van Kempen geeft een presentatie over Cornelis Verhoeven’s taal (het Unents). Charles Vergeer, (filosoof, theoloog en goede vriend) geeft een presentatie over Cornelis Verhoeven als denker. Vanaf 13 mei tot en met 4 juni 2019 is er een foto-expositie te zien zijn in de Bibliotheek Udenhout over Cornelis Verhoeven en is er een collectie van zijn boeken in de Bibliotheek Udenhout. 

Aanmelden

De Filosofische Avond vindt plaats op vrijdag 17 mei vanaf 19.00 uur in Het Raadshuis (Slimstraat 2, Udenhout). Het programma start om 19.30 uur. 

Aanmelden voor deze avond is helaas niet meer mogelijk; het maximum aantal aanmeldingen is bereikt.