Kennissessie: Google's geheimen

7 mei 2019, van 19:30 tot 21:15 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Kosten: Gratis (incl. koffie en thee)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Nieuwsgierigheid is van alle tijden. In Hilvarenbeek hebben we daar een mooie plek voor, maar hoe gaat dat in het digitale tijdperk? Veel lokale ondernemers, professionals en verenigingen zijn nieuwsgierig naar de geheimen van online platforms als Google en Facebook. Speciaal voor hen komen Ondernemend Hilvarenbeek, de Tussenheid en de Bibliotheek Hilvarenbeek met een kennissessie over online marketing.

Wat ga je leren

Heb jij ook vragen, zoals: Hoe werkt zo’n zoekmachine of social media platform? Wat kan (of moet) ik er mee? Wat zijn de kansen en valkuilen? Zal ik er gaan adverteren en hoe werkt dat dan? Wat weten ze allemaal van me? Bereik ik de juiste doelgroep online? Hoe bescherm en bewaak ik mijn privacy en veiligheid? En uiteraard de belangrijkste vragen: Hoe kom ik bovenaan in de zoekresultaten? En hoe doe ik dat veilig? Sluit je dan aan bij de kenissessie. 

In de (gratis) kennismeeting behandelen we in twee sessies de volgende onderwerpen:

  • Online vindbaarheid met o.a SEO en SEA, tips voor een goede website op PC, tablet en mobiel en social media
  • Data & Privacy met o.a. het beschermen en bewaken van privacy en security. AVG (privacy-wet) en data- en webanalyse

Over Gerard te Vaanhold

De kennissessie wordt gegeven door Gerard te Vaanhold. Gerard is consultant en coach Online Marketing. Hij was een van de eerste werknemers van zoekmachine AltaVista (1996) en werkte daarna in verschillende internationale management functies bij e-commerce bedrijven als Sun Microsystems. 

Vanuit zijn eigen bedrijf Faneri ondersteunt hij nu organisaties bij hun digitale transformatie. Tot medio 2018 was hij verbonden aan Hogeschool Tio als docent Digital Marketing. Hij is ook actief als trainer/coach bij How&Knower en in de Digitale Werkplaats van Google.

Praktische informatie

Ben jij een (beginnende) ondernemers, ZZP-ers en MKB bedrijven? Dan ben je welkom bij deze kenissessie. Er is geen voorkennis vereist. Het niveau van de workshops wordt zoveelmogelijk afgestemd op de deelnemers. We proberen zo praktisch mogelijk te zijn, geen lange theorie, maar vooral gericht op handige tips & tricks om je snel, goed en veilig digitaal op weg te helpen!

De kennissessie vindt plaats op dinsdag 7 mei in de Bibliotheek Hilvarenbeek. Je bent welkom vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en duurt tot circa 21.15 uur. Deelname is gratis en voor koffie/thee wordt gezorgd. Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers, zodat de sessie zo  interactief mogelijk kan zijn. Meld je aan door te mailen naar hilvarenbeek@bibliotheekmb.nl en vermeld ook de naam van je bedrijf en/of website. 

In de bibliotheek zijn 4 PC’s met internet verbinding aanwezig, maar het is natuurlijk handig is om je eigen laptop of tablet mee te nemen. Een mobiele telefoon kan ook, maar is minder praktisch.