Lock me Up in de LocHal

13 mei 2019, 08:30 t/m 17 mei 2019, 20:30 | de Bibliotheek LocHal

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wereldwijd worden meer dan 2 miljoen meisjes gedwongen tot prostitutie. Stichting Free a Girl zet zich in voor de bevrijding van deze meisjes en de vervolging van de daders. Ieder jaar organiseert de stichting de actie Lock me Up – Free a Girl, waarbij bekende en onbekende mensen zich 12 uur lang laten opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter met als doel om meer meisjes te bevrijden. Zo ook in de LocHal in Tilburg. De actie vindt plaats in de Week tegen Kinderprostitutie van 13 tot en met 19 mei.

Tilburgse initiatiefnemer Bieke van Engelen

Het initiatief voor deze actie komt van de 17-jarige Tilburgse Bieke van Engelen. ‘Na de documentaire van Yolanthe te hebben gezien, was ik om: Ik wil mij in gaan zetten voor deze stichting en actie, want dit moet veranderen! Ik laat mijzelf 12 uur opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter en daarmee wil ik geld ophalen voor Free A Girl!’ aldus van Engelen. 

Hokjes in de LocHal

Deelnemers van Lock me Up – Free a Girl wordt gevraagd om de problematiek onder de aandacht te brengen en om zich te laten sponsoren. Er komen twee hokjes in de LocHal te staan waar deelnemers in opgesloten worden van 8.30- 20.30 uur. Tijdens de 12 uur mogen deelnemers elke 2 uur het hokje 5 minuten verlaten en op de helft krijgen ze een schaaltje rijst. Iedere deelnemer zit tussen 13 en 17 mei op één dag 12 uur opgesloten. Help deze helden mee! Het sponsoren van de deelnemers kan via de website www.lockmeup.nl/lochal-tilburg.

Over Free a Girl
Free a Girl bevrijdt wereldwijd jonge meisjes die gedwongen worden tot prostitutie. Naast de bevrijdingen wordt er keihard gewerkt aan preventie, het aanpakken van straffeloosheid, lobby & advocacy, rehabilitatie en de re-integratie van deze meisjes. De afgelopen 10 jaar heeft Free a Girl bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4.500 meisjes uit bordelen in Azië. Ook werkt de stichting lokaal samen met politie en justitie om mensenhandelaren op te pakken en veroordeeld te krijgen.