Onzichtbaar Anders: Hoogsensitiviteit

8 mei 2019, van 19:30 tot 21:45 | de Bibliotheek Heyhoef

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Bibliotheek Heyhoef organiseert onder de noemer 'onzichtbaar anders' in de maart, april en mei verschillende activiteiten rondom de thema’s Syndroom van Down, Autisme en Hoogsensitiviteit. In mei staat Hoogsensitiviteit centraal. Op woensdag 8 mei zijn er twee interactieve lezingen met betrekking tot de onderwerpen werk en kindertijd. De lezingen worden gegeven door professionals Sylvia Roovers en Paul van de Klein.

Hoogsensitiviteit op werk

Sylvia Roovers van ‘Sylvia Roovers coaching en advies’ komt vertellen over hooggevoeligheid in het algemeen en in het bijzonder in relatie tot werk. Dit doet ze vanuit recente wetenschappelijke onderzoeken en uit eigen ervaring. Waar kun je als hooggevoelige tegenaan lopen en hoe komt het dat zoveel hooggevoeligen opbranden, stressklachten ontwikkelen of niet op de juiste werkplek zitten.

Daarnaast vertelt ze over o.a. de methode Binnenwereld-Buitenwereld en hoe je over- of onderprikkeling kunt voorkomen of beter kunt leren hanteren. Verder legt ze de nadruk op de talenten van een hooggevoelig persoon en de toegevoegde waarde die een hoogsensitieve medewerker heeft op de werkvloer.

Hoogsensitiviteit tijdens de kindertijd

Paul van der Klein is zelfstandig adviseur jeugd en initiator van projecten die kinderen/jongeren helpen om op te groeien tot fijne en stevige volwassenen.

Zo ontmoette Paul enkele jaren terug Mark Jonkers, een actieve jongvolwassene uit Dongen. Hij vertelde Paul over zijn jeugd met hoogsensitiviteit en zijn manier om die kindertijd te overleven. Letterlijk.

Omdat Mark zelf niet in staat is om op deze avond zijn verhaal te doen, vertelt Paul over zijn ontmoeting met Mark. Door in te gaan op zijn ervaringen als ontvankelijk kind, zijn manier om daarmee om te gaan, zijn gevecht om als 'normale' leerling te worden gezien en om hun initiatief om een lans te breken voor al die kinderen, jongeren en ouders, die in een vergelijkbare situatie zitten.

Praktische informatie

Wil jij deze avond over Hoogsensitiviteit bijwonen? Dan ben je welkom op woensdag 8 mei vanaf 19.00 uur in de Bibliotheek Heyhoef. Het programma start om 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten. Deelname aan de avond is gratis, graag vooraf aanmelden via heyhoef@bibliotheekmb.nl