Rondleiding Koningsoord

8 mei 2019, van 11:00 tot 12:00 | Ons Koningsoord (de Bibliotheek Berkel-Enschot)

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op woensdag 8 mei 2019 van 11.00 tot 12.00 uur vindt de volgende rondleiding plaats in de voormalige abdij Onze Lieve Vrouw van Koningsoord van de zusters Trappistinnen.

Thema: Pandhof

Deze keer wordt speciale aandacht besteed aan de Pandhof (kloosterhof) en de Pandgangen (kloostergangen) om deze hof. Wat is een Pandhof? Waarvoor diende de Pandhof en hoe is deze Pandhof ingericht? We luisteren naar de stilte in deze hof en kijken naar de neogotische architectuur en de loggia’s onder het kloosterdak.

Om de Pandhof liggen de Pandgangen met hun neo-gotische spitsboog vensters met glas-in-loodramen en de kruis-ribgewelven van het plafond. Welke vertrekken (panden) lagen aan deze gangen? En wie was de uitvinder van deze slimme plattegrond van een cisterciënzer klooster ?

Deze keer is er weer meer dan genoeg te zien en te vertellen door onze gids Jack van der Sanden. 

Praktische informatie

De rondleiding vindt plaats op woensdag 8 mei van 11.00 tot 12.00 uur. Samenkomst voor deze rondleiding is bij de leestafel in de bibliotheek Berkel-Enschot.

De bibliotheek zorgt voor koffie of thee na de rondleiding op de tussenverdiepingvan de kerk boven de bieb. Aanmelden voor de gratis rondleidingen is verplicht i.v.m. het maximaal aantal deelnemers (20). Aanmelden kan in de Bibliotheek Berkel-Enschot (tijdens de service-uren) of via berkelenschot@bibliotheekmb.nl

Bij verhindering graag even afmelden. Andere mensen van de wachtlijst kunnen dan in uw plaats deelnemen.

- Foto: Peter Timmermans