Taxatiemiddag van boeken, bijbels en prenten

18 mei 2019, van 13:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Waalwijk

Kosten: Vanaf €5,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam komt op zaterdag 18 mei opnieuw naar de Bibliotheek Waalwijk om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten.

Taxatie van boeken, bijbels en prenten

De heer Molendijk organiseerde was organisator van diverse boekenmarkten in den lande, zoals de Veluwse boekenmarkten. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude foto’s, ansichtkaarten en albums zijn welkom.

Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Arie Molendijk geeft graag een deskundig advies m.b.t. restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en advies voor verkoop en inbreng voor een veiling.

Kosten voor een taxatie zijn 5 euro (ongeacht het aantal te beoordelen boeken).