Workshop klimaat meten

21 mei 2019, van 19:15 tot 22:00 | FutureLab (Bibliotheek LocHal)

Kosten: € 15,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Dat er wat verandert in het klimaat is ons wel duidelijk. Maar wat betekent dat nu eigenlijk voor Tilburg? En hoeveel is het hier veranderd ten opzichte van 5, of 50 jaar geleden? En wat is deze zomer de koelste plek in de stad? Allemaal vragen waar we antwoorden op gaan zoeken met het Meet je Stad project.

Over de workshop

In deze workshop bouw je zelf een digitaal weerhuisje op basis van een Arduino mini computer, dat zijn gegevens doorgeeft aan meetjestad.nl via het LoRa netwerk. Dit project wordt ondersteund door specialisten uit de Tilburgse LoRa/IOT community die helpen dit burgeronderzoek mogelijk te maken en de Gemeente Tilburg. De resultaten zullen getoond worden op de Monitor van de Stad in het FutureLab. 

Praktische informatie

Je bent welkom op dinsdag 21 mei om 19.15 uur in het FutureLab (Bibliotheek LocHal). Deelname bedraagt € 15,00 per persoon, inclusief meetstation (t.w.v. € 70,00), koffie, thee en plezier. Tijdens de workshop ga je aan de slag met solderen. Dit is precisiewerk, maar je leert het spelenderwijs als je het nog nooit hebt gedaan. 

LoRa dekking in Tilburg onder voorbehoud. Woon je buiten Tilburg, dan is dekking niet gegarandeerd. Check je dekking hier

Deze workshop is voor inwoners van Gemeente Tilburg. Woon je niet in Gemeente Tilburg en wil je toch meedoen? Neem dan vooraf contact op door te mailen naar futurelab@bibliotheekmb.nl.

Let op: de workshop wordt gegeven in het Engels, met eventueel Nederlandse begeleiding.