Bildung in onderwijs: maakt lezen gelukkiger?

5 juni 2019, van 19:00 tot 21:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op woensdag 5 juni vindt in de Bibliotheek LocHal een interactieve lezing plaats over Bildung in het onderwijs. Sandra Verbruggen - projectleider van Bildung Brabant en verbonden aan de Bildung Academie in Amsterdam - geeft de lezing. Daarnaast delen een aantal sprekers uit het onderwijs hun ervaringen over Bildung in hun organisatie.

Wat is Bildung?

Bildung gaat over het leven vormgeven, over ontwikkeld willen zijn. Het is een thema dat al speelt vanaf de Oudheid en levend is gebleven ondanks de verschillende visies waar het begrip mee te maken heeft gehad. Het is op dit moment weer een heel actueel thema.

Bij Bildung sta je stil over o.a. de volgende vragen: Hoe sta je in de wereld? Hoe geef je je leven vorm? Hoe kijk je naar ander mensen, andere culturen? Lees je? En wat lees je dan? Heb je een idee over wat je wilt bijdragen aan de wereld?

Over de avond

Naast Sandra Verbrugen zijn ook Gepco De Jong, docent bij het Odulphus Lyceum en Carin Zandbergen, bestuurder bij Xpect primair te gast. Met hen zal gesproken worden over de manieren waarop zij in hun organisatie bezig zijn met het thema bildung.

Ook is er tijdens deze avond de workshop: 'Maakt lezen gelukkiger?' gegeven door Claudia van Werkhoven, docentenopleider bij Fontys en haar collega Margriet Smits, eveneens docentenopleider bij Fontys.

Praktische informatie

Je bent welkom op woensdag 5 juni om vanaf 18.45 uur bij de KennisMakerij (Bibliotheek LocHal). Het programma start om 19.00 uur en eindigt om  21.00 uur. De toegang is gratis. Het programma is zowel voor jongeren als volwassenen.

Graag vooraf aanmelden via TijdLab@bibliotheekmb.nl