CoderDojo Waalwijk

15 juni 2019, van 14:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Waalwijk

Kosten: Gratis (vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Je kunt goed overweg met je computer of je smartphone. Je bezoekt veel websites, speelt games, struint op social media… Maar, heb je er wel eens aan gedacht om zelf dingen te produceren? En dan bedoelen we niet het schrijven van blogs of het maken van YouTube filmpjes, maar bijvoorbeeld zelf een website bouwen of een game ontwikkelen. Kom het eens proberen bij CoderDojo Waalwijk!

Thema: Leer programmeren in LOGO

Tijdens deze CoderDojo leer je programmeren in het programma LOGO. LOGO is een makkelijk te leren programmeertaal waarin je Simon de schildpad, de zogenaamde 'turtle', bestuurt. Je kunt Simon commando's geven die hij heel precies zal uitvoeren.

Het maakt niet uit of je al eerder met een CoderDojo hebt meegedaan of nog nooit in Scratch hebt gewerkt, als het nieuw voor je is dan helpen onze vrijwilligers je op weg.

Als je een eigen laptop hebt, is dat handig om mee te nemen!

Code Brabant: iedereen kan programmeren

De CoderDojo is een wereldwijd concept van open dagen waarop kinderen en tieners op een toegankelijke, creatieve manier programmeren leren. Tilburg University en de Bibliotheek Midden-Brabant hebben de handen ineen geslagen en hebben Code Brabant opgericht: een platform dat er vanuit gaat dat iedereen kan programmeren. Iedereen, dus jij ook!

Meld je aan!

Meedoen? Dat kan! Je bent welkom op zaterdag 15 juni om 14.00 uur in de Bibliotheek Waalwijk. Iedereen tussen de 7 en 17 jaar kan zich aanmelden voor de Coderdojo. Onder de 12 jaar is het de bedoeling dat er ook een ouder of verzorger mee komt, zodat hij/zij je een beetje te helpen.

Aanmelden kan via onderstaande button.