Law&Technology: Waar laten we onze ouders?

25 juni 2019, van 19:15 tot 22:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In samenwerking met 25th Anniversary TILT organiseren we een jaarprogramma over de invloed van technologie op onze samenleving. Technologie kan onze ouders helpen langer thuis te wonen. Omdat ze dat graag willen, of omdat het nodig is. Tijdens deze avond gaan we in gesprek over de nieuwe mogelijkheden om langer zelfstandig te wonen en krijgen we een mooie oplossing gepresenteerd.

Over de avond

Corrie Aarts en Annelein van Sluijs zullen vanuit zorginstelling De Wever het gesprek aan gaan over de mogelijkheden om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen leven. Eén van hun missie-statements is ‘Leefwereld is leidend voor systeemwereld'.

Adri Wischmann vertelt over de sensor die hij bouwde voor zijn vader. Een ‘personal assistant’ die contact legt met vrienden en bekenden als er langere tijd geen activiteit wordt waargenomen. Hoe dit precies werkt en of dit 'intrusive' voelt, laat Adri Wischmann zien tijdens zijn presentatie.

Praktische informatie

Je bent welkom op dinsdag 25 juni om 19.15 uur in de KennisMakerij (Bibliotheek LocHal). Entree is gratis, aanmelden is niet nodig.