Openbaar college: Opvoeden in de digitale wereld

27 juni 2019, van 19:30 tot 21:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op 27 juni is er een openbaar college - georganiseerd door Fontys for Society - over opvoeding in de digitale wereld.

Over het college

Cyberpesten, cyberstalking, sexting, game- of telefoonverslaving. Kinderen en jongeren van nu groeien op in een diverse, snel veranderende samenleving vol digitale mogelijkheden. Dit biedt kansen, maar brengt ook nieuwe opvoedingsvragen met zich mee. Sommige ouders controleren hun kinderen op de social media of volgen ze via tracking devices. Er zijn ouders die volgers kopen voor hun kind, zodat het zich populair voelt op de social media.

Veel ouders en professionals zoeken naar nieuwe houvasten om onze jeugd op hun weg naar volwassenheid te begeleiden. Maar wie is verantwoordelijk voor de (digitale) opvoeding? En hoe gaan we om met de rechten en plichten van ouder, kind en school?

Colette Cuijpers (lector Recht en Digitale Technologie) en Maike Kooijmans (lector Opvoeden voor de Toekomst) zullen in dit openbaar college ieder vanuit hun eigen invalshoek ingaan op deze uitdaging. Zij worden daarbij ondersteund door Laura Mulder (docent/onderzoeker en socioloog).

Praktische informatie

Je bent welkom op donderdag 27 juni vanaf 19.00 in de KennisMakerij (Bibliotheek LocHal). Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Entree is gratis. Aanmelden kan via dit formulier

Fontys For Society
In de hedendaagse wereld ben je nooit uitgeleerd. Een leven lang nieuwsgierig blijven, is dan ook geen keuze meer, maar een must. Fontys is als kennispartner actief in de regio om de professionals van de toekomst op te leiden. We willen onze kennis niet alleen delen met onze studenten, maar ook met jou. In toegankelijke openbare colleges gaan docenten, studenten en lectoren van Fontys in op actuele ontwikkelingen en thema’s. Dat levert je niet alleen kennis en informatie op, maar ook verrassende inzichten. Deze editie van Fontys for Society vindt plaats in dé nieuwe ontmoetingsplek van Tilburg: de LocHal.