Superland in de LocHal

14 juni 2019, 19:00 t/m 15 juni 2019, 17:00 | FoodLab (Bibliotheek LocHal)

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op vrijdag 14 juni sluit Superland haar tour door Nederland af in de LocHal. Deze avond wordt geleid door Netty van de Kamp, senior adviseur Kunst&Samenleving van KunstLoc Brabant.

Over Superland

De supermarkt Superland heeft alleen een klantenservice. En je kunt er geen boodschappen halen, maar alleen brengen. Pinnen of betalen is niet nodig, want Superland is gratis. Superland is de grootste, niet bestaande supermarkt van Nederland. Deze supermarkt heeft geen aanbiedingen en zelfs geen producten. Wat Superland wél in de schappen heeft liggen, zijn opvattingen over hoe we boodschappen kunnen doen.

Het programma

Tot zaterdag 15 juni 2019 is Superland te vinden in de LocHal in Tilburg. Voorafgaand is op vrijdagavond 14 juni een lezing over de toekomst van de supermarkt en ons voedselaanbod. Tijdens de lezing is Matthijs Bosman een van de sprekers. Dr. Roxanne van Giesen van CentERdata vertelt vervolgens over haar onderzoek naar consumentenkeuzes in relatie tot duurzaamheid in voeding bij supermarkten.

  • 18.30-19.00 uur: Inloop (Kennismakerij, 2e verdieping van de Bibliotheek LocHal)
  • 19.00-19.30 uur: Matthijs Bosman vertelt over zijn bevindingen tijdens zijn tour door Nederland en Superland, zijn niet bestaande supermarkt
  • 19.30-20.00 uur: Dr. Roxanne van Giesen van CentERdata vertelt over haar onderzoek naar Consumentenkeuzes in relatie tot duurzaamheid in voeding bij supermarkten 
  • 20.00-20.30 uur: Gezamenlijk bezoek aan Superland en naborrel in het Stadscafé

Praktische informatie

Je bent welkom op vrijdag 14 juni vanaf 18.30 uur in de KennisMakerij (2e verdieping, Bibliotheek LocHal). Het programma start om 19.00 uur en eindigt om 20.30 uur. Entree is gratis, maar aanmelden is gewenst. Meld je aan door te mailen naar foodlab@bibliotheekmb.nl

Op zaterdag 15 juni kun je Superland bezoeken t/m 17.00 uur in de Bibliotheek LocHal. Kunstenaar Matthijs Bosman gaat graag met je in gesprek.

Deze avond wordt georganiseerd door het FoodLab van de Bibliotheek LocHal en het programma Kunst&Samenleving van KunstLoc Brabant.