Wisselexpositie: Stadsgezichten in tekeningen en schilderijen

3 juni 2019, 08:00 t/m 15 september 2019, 22:00 | TijdLab (Bibliotheek LocHal)

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De stad is een geliefd onderwerp voor tekenaars en schilders. Door de tijd heen worden steden in beeld gebracht door kunstenaars die vanuit hun eigen perspectief en met eigen gekozen materialen de stad van dat moment vereeuwigen.

Over de wisselexpositie

De collectie van Stadsmuseum Tilburg bevat een aantal stadsgezichten die door kunstenaars en liefhebbers van de stad zijn gemaakt. Deze werken zijn in de loop der jaren verworven door schenkingen aan de gemeente Tilburg. Het is echter maar een zeer kleine greep uit het totale aantal tekeningen en schilderijen dat ooit van de stad is gemaakt. De hypothese is dat er veel voorstellingen van Tilburg zich bij de inwoners thuis bevinden.

Vanaf 3 juni hangen in het TijdLab tien werken uit de collectie van Stadsmuseum Tilburg, die samen een echte ‘wisselexpositie’ vormen. Deze werken worden namelijk gewisseld met tekeningen of schilderijen die door Tilburgers worden aandragen, maar daarvoor moet een ander werk plaats maken. Nieuwe stadsgezichten, getekend of geschilderd, zijn dus welkom, mits voorzien van een lijst en een ophangsysteem. Het kan zijn dat het ingebrachte werk na een week alweer verdwijnt om plaats te maken voor een nieuwe.

Oproep

Wil jij van juni tot en met september een stadsgezicht tentoonstellen in het TijdLab, neem dan contact op met Stadsmuseum Tilburg via info@stadsmuseumtilburg.nl.

Deze wisselexpositie is in de maanden juni tot en met half september te zien in het TijdLab en is gratis toegankelijk tijdens de reguliere openingstijden van de LocHal. Deze expositie is onderdeel van het programma ‘Stadsgezichten in beeld en taal’, georganiseerd door het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) in samenwerking met partners van Erfgoed Tilburg.

- Afbeelding: Th-L-Herminez Goederenemplacement v/d NS 1961 Coll. SMT