Op weg naar Roze Maandag: Pop-Up Museum

1 juli 2019, 08:00 t/m 11 augustus 2019, 22:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Elke zomer staat de maandag van de Tilburgse kermis sinds decennia bekend als Roze Maandag, dit jaar op 22 juli. Het hele jaar verkondigt Stichting Roze Maandag de boodschap voor acceptatie en diversiteit. De vrijwilligersorganisatie zet zich in voor het feestje met een boodschap en tegelijkertijd voor een boodschap met een feestje. In samenwerking met de KennisMakerij in de Bibliotheek LocHal gaan we gezamenlijk ‘Op Weg Naar Roze Maandag’. Met onder andere het Roze Maandag Pop-Up Museum.

Roze erfgoed

Stichting Roze Maandag werkt elk jaar in samenwerking met reclamebureau Scheepens aan een campagne voor de boodschap van Roze Maandag. Dit jaar staat de campagne in het teken van het Roze Leesplankje, om meer duidelijkheid te verschaffen over de alsmaar langer worden LHBT+ afkorting. In het pop-up museum is het officiële ‘gaysplankje’ te vinden én blik je terug op het roze erfgoed van een aantal van de grootste en succesvolste campagnes. Ga bijvoorbeeld op de foto in de levensgrote barbiedoos uit de Gay For A Day-campagne uit 2012, lees alles over de hoax uit 2014 over een omheinde Gay Village in Tilburg en blader door het Gayformatorisch Dagblad van vorig jaar.

Officiële opening

Tijdens de Roze Maandag Zomer Meet-Up op 3 juli wordt het pop-up museum officieel geopend door de kersverse wethouder Emancipatie Rolph Dols. De bijeenkomst gaat verder in op de betekenis van het leesplankje, er wordt een LHBT LetterQuiz gespeeld en de presentatie ‘Roze Maandag, moet dat nu? Ja dat moet’ wordt gegeven. Na afloop is een borrel om na te praten en te netwerken. Toegang is gratis.

Praktische informatie

Je kan het Roze Maandag Pop-up museum van maandag 1 jul t/m maandag 11 augustus bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van de Bibliotheek LocHal. Je vindt het pop-up museum in de KennisMakerij en het TijdLab. De entree is gratis, aanmelden is niet nodig. 

LocHal is gesloten van 28 juli t/m 4 augustus wegens schoonmaak. Voor meer info ga naar openingstijden van de Bibliotheek Lochal.