De Achterkant van Tilburg: De tentoonstelling

5 augustus 2019, 08:00 t/m 5 september 2019, 22:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Kosten: Gratis

In ‘De Achterkant van Tilburg’ duiken we dieper in de verborgen samenleving achter de drugscriminaliteit in deze stad. Het is een voorstelling van Het Zuidelijk Toneel met wie de Bibliotheek LocHal in samenwerking een plek biedt aan de bijbehorende minitentoonstelling én een programma organiseert.

De tentoonstelling: De Achterkant van Tilburg

Van 5 augustus tot 5 september is op de begane grond bij de hoofdingang van de LocHal de tentoonstelling te vinden. Het maakt onderdeel uit van de voorstelling ‘De Achterkant van Tilburg’ die van 6 t/m 15 september speelt in Theaters Tilburg. Het stuk is geschreven door schrijver Anton Dautzenberg en oud-wetenschapper Diederik Stapel.

Voorstelling van Het Zuidelijk Toneel

“Drugscriminaliteit wordt met veel lawaai afgekeurd, maar tegelijkertijd smullen we van de romantische kant ervan. The Godfather en Scarface domineren de filmcanon, Breaking Bad en The Sopranos behoren tot de best bekeken en gewaardeerde series ooit, en de boeken over Holleeder vliegen de winkel uit. Die dubbelheid hebben we in de voorstelling verwerkt.” - Diederik Stapel

“Maatschappelijke vraagstukken zijn complex en gelaagd, maar worden uit angst, gemakzucht of opportunisme vaak teruggebracht tot een behapbare, eendimensionale werkelijkheid die grossiert in stereotypen en karikaturen. In De Achterkant van… spelen we met deze reflex, zonder te moraliseren of te oordelen.” - A.H.J. Dautzenberg

De lezing

De tentoonstelling keert in de tweede helft van september weer terug naar de LocHal wanneer in de StemmingMakerij het programma 'De Achterkant van Tilburg: De lezing' plaatsvindt op dinsdag 17 september.