Minecraft: Future Blocks of Tilburg

15 augustus 2019, van 14:00 tot 16:00 | DigiLab (De Bibliotheek LocHal)

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bouw jouw eigen toekomstvisie van Tilburg in Minecraft! Tijdens 3 workshops in de DigiLab (Bibliotheek LocHal).

Hoe zou Tilburg eruit zien over 50 jaar?

Het DigiLab organiseert deze zomer 3 gratis Minecraft workshops, waar je samen met andere kinderen aan de slag gaat om het Tilburg van de toekomst te bouwen. Laat je fantasie helemaal los gaan: zijn er vliegende auto’s, of drijvende gebouwen? Staat de stad vol wolkenkrabbers, of gaan we terug naar de natuur en wordt de binnenstad een groot park?

Praktische informatie

Je bent welkom op donderdag 8 of 15 augustus om 14.00 uur in het DigiLab (Bibliotheek LocHal). De activiteit is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan via e-mail. Vergeet niet te vermelden voor welke datum je je in wil schrijven!

Iedereen die in de zomervakantie naar het DigiLab komt, mag in Minecraft een gebouw maken voor het Tilburg van de Toekomst. Deze gebouwen gaan we dan uitprinten met de 3D printer, zodat we een maquette kunnen maken van Tilburg van de Toekomst!

Afbeelding: BlockWorks

Dit programma is onderdeel van ‘Stadsgezichten in beeld en taal’. De stad is een geliefd onderwerp voor tekenaars en schilders. Door de tijd heen worden steden in beeld gebracht door kunstenaars die vanuit hun eigen perspectief en met eigen gekozen materialen de stad van dat moment vereeuwigen.Het TijdLab en DigiLab van de Bibliotheek LocHal organiseren deze zomer verschillende programma’s over Tilburgse stadsgezichten uit het verleden, het heden en de toekomst.