De Achterkant van Tilburg: De tentoonstelling

16 september 2019, 08:00 t/m 30 september 2019, 22:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Kosten: Gratis

In ‘De Achterkant van Tilburg’ duiken we dieper in de verborgen samenleving achter de drugscriminaliteit in deze stad. Het is een voorstelling van Het Zuidelijk Toneel met wie de Bibliotheek in samenwerking een plek biedt aan de bijbehorende minitentoonstelling én een programma organiseert.

De tentoonstelling: De Achterkant van Tilburg

Van maandag 16 t/m maandag 30 september is in de KennisMakerij, op de eerste etage van de LocHal, de tentoonstelling 'De Achterkant van Tilburg' te vinden. Het maakt onderdeel uit van de voorstelling ‘De Achterkant van Tilburg’ die van vrijdag 6 t/m zondag 15 september speelt in Theaters Tilburg. Het stuk is geschreven door schrijver Anton Dautzenberg en oud-wetenschapper Diederik Stapel.

Voorstelling van Het Zuidelijk Toneel

“Drugscriminaliteit wordt met veel lawaai afgekeurd, maar tegelijkertijd smullen we van de romantische kant ervan. The Godfather en Scarface domineren de filmcanon, Breaking Bad en The Sopranos behoren tot de best bekeken en gewaardeerde series ooit, en de boeken over Holleeder vliegen de winkel uit. Die dubbelheid hebben we in de voorstelling verwerkt.” - Diederik Stapel

“Maatschappelijke vraagstukken zijn complex en gelaagd, maar worden uit angst, gemakzucht of opportunisme vaak teruggebracht tot een behapbare, eendimensionale werkelijkheid die grossiert in stereotypen en karikaturen. In De Achterkant van… spelen we met deze reflex, zonder te moraliseren of te oordelen.” - A.H.J. Dautzenberg

De lezing

Op dinsdag 17 september vindt ook De Achterkant van Tilburg: De lezing plaats en duiken we nog iets dieper in de Tilburgse onderwereld.