VOL | Boekpresentatie Elle van Lieshout en Erik van Os

15 september 2019, van 11:00 tot 12:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Kosten: Gratis (wel aanmelden)

LET OP: DEZE BOEKPRESENTATIE ZIT VOL Schrijvers Elle van Lieshout en Erik van Os presenteren op 15 september een nieuwe roman: 'Het verhaal van de voorzitter van de diepvriesvereniging' én een dichtbundel: 'Had ik maar leuke kinderen'.

Dertig jaar geleden publiceerden de Tilburgse schrijvers hun eerste werk bij de Tilburgse uitgeverij Zwijsen. Inmiddels zijn ze bijna 200 kinderboeken en talloze liedjes en versjes verder voor diverse uitgeverijen in binnen- en buitenland. De laatste jaren leggen zij zich meer en meer toe op werk voor volwassenen. Op zondag 15 september verzorgen zij een verrassende presentatie van hun nieuwste boeken: een uur met aangrijpende en grappige verhaalfragmenten, ingetogen, schrijnende én humoristische liedjes en sprankelende gastmuzikanten.

Over 'Het verhaal van de voorzitter van de diepvriesvereniging'

In haar tweede roman, een zelfstandig te lezen vervolg op het in 2016 verschenen TANTE, beschrijft Elle een demente vader ‘die het weer tijd vindt worden om dood te gaan.’ Tijdens zijn laatste levensdagen beschouwt Marieke, de jongste dochter, het voorbije leven van haar vader en haar eigen zoekende bestaan. Maar het geheugen gaat uiterst selectief te werk en boetseert naar eigen wens en elke zorgvuldig opgebouwde zekerheid brokkelt af als haar zes broers en zussen hun vaderverhalen vertellen. Marieke blijft zich verbazen, omarmt dan de twijfel, sprokkelt haar vader bij elkaar tot een boek en sluit het.

Elle zal fragmenten voorlezen uit haar boek en vertellen over de totstandkoming ervan. Drie jaar lang interviewde zij haar familie, vrienden, kennissen, buren, voorbijgangers, cafetariahouders en andere deskundigen over de relatie met hun vader, over dementie en over hun zoektochten.

Over 'Had ik maar leuke kinderen'

Sommige gedichten, of Erik ze nu voor kinderen schrijft of voor volwassenen, willen gezongen worden, andere laten zich liever zien op een podium van papier. Erik draagt enkele gedichten en gezongen gedichten voor, daarbij begeleid door muzikanten als Liseth Horsten, Berrie Kolmans, Floor Minnaert, en uiteraard zijn leuke kinderen Anna en Lot. Zing gerust mee met:
‘Wat zou het leuk zijn, dacht ik pas,
als ik van mijn familie, geen familie was.’

(ook als je naast je familie zit).

Goed om te weten

Je bent welkom op zondag 15 september om 11.00 uur in de KennisMakerij (Bibliotheek LocHal). Inloop is vanaf 10.30 tot 11.00 uur. Vanaf 12.00 uur signeert het auteursechtpaar graag hun nieuwste werk in de stand van Boekhandel Livius/De Zevensprong. Aanmelden is nodig en kan tot 10 september via info@erikvanosenellevanlieshout.nl.

Anders dan je van Erik en Elle gewend bent, is deze bijeenkomst NIET geschikt voor kinderen.

Kinderboeken die ook leuk zijn voor volwassenen

Is er een groot verschil tussen schrijven voor kinderen en voor volwassenen? Auteursechtpaar Erik van Os en Elle van Lieshout vindt eigenlijk van niet.

Speciaal voor de Bibliotheek stelden ze daarom een gastcollectie samen van kinderboeken die iedere volwassenen gelezen moet hebben.

Bekijk de gastcollectie video.