Brabant Remembers: drie Tilburgse oorlogssituaties verbeeld

13 september 2019, 08:00 t/m 3 oktober 2019, 22:00 | TijdLab (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn levens voor altijd ingrijpend veranderd. Brabant Remembers vertelt deze verhalen waarin een levensveranderende keuze centraal staat. In heel Brabant zijn deze verhalen uitgebeeld in miniatuur. Van Tilburg zijn drie oorlogssituaties uitgebeeld. De miniaturen zijn van vrijdag 13 september te bekijken in het TijdLab van de Bibliotheek LocHal.

Brabant Remembers

In totaal zijn voor Brabant Remembers 75 verhalen uitgebeeld, voor ieder jaar dat we in vrijheid leven één. Bijzondere, inspirerende en persoonlijke verhalen: groot of klein, over mobilisatie, verzet, collaboratie of bevrijding. Samen geven ze een goed beeld van de impact van de Tweede Wereldoorlog op de samenleving. De Tilburgse verhalen die gekozen zijn gaan over de moed van Coba Pulskens, het verdriet van de familie Löb en de bruutheid van Piet Gerrits. In drie stillevens wordt de kijker uitgedaagd zelf na te denken over de keuzes waar deze personen tijdens de Tweede Wereldoorlog voor stonden. Als bezoeker kun je lering trekken uit de dilemma’s waar gewone mensen in ongewone omstandigheden voor stonden en inzien hoe buiten de kaders denken tot ongekende hoogte- en dieptepunten kan leiden.

Het geheel van de 75 verhalen van Brabant Remembers gaat de komende maanden op tournee door Brabant. Kijk op brabantremembers.com voor meer informatie.

Foto: Coba Pulskens met de piloten op haar achterplaatsje - Collectie Regionaal Archief Tilburg

Brabant Remembers is een initiatief van Stichting Crossroads Brabant ‘40-‘45 en wordt mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant en vfonds. Brabant Remembers is partner van Europe Remembers.