CoderDojo Waalwijk

7 september 2019, van 14:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Waalwijk

Kosten: Gratis (vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Je kunt goed overweg met je computer of je smartphone. Je bezoekt veel websites, speelt games, struint op social media… Maar, heb je er wel eens aan gedacht om zelf dingen te produceren? En dan bedoelen we niet het schrijven van blogs of het maken van YouTube filmpjes, maar bijvoorbeeld zelf een website bouwen of een game ontwikkelen. Kom het eens proberen bij CoderDojo Waalwijk!

Thema: Leer een presentatie maken in PowerPoint of Prezi

Tijdens deze CoderDojo leer je hoe je jouw spreekbeurt kunt versterken met een mooie presentatie gemaakt in PowerPoint of Prezi. PowerPoint is een makkelijk te leren programma, waar je eenvoudig mooie presentaties kunt maken, die uit verschillende dia's bestaan. Prezi is een online presentatieprogramma, waar je met een oneindig groot doek (canvas) werkt in plaats van met losse dia’s (slides). Op dit canvas plaats je teksten, afbeeldingen en filmpjes. De hele presentatie vormt zo een compleet beeld.

Het maakt niet uit of je al eerder met een CoderDojo hebt meegedaan of nog nooit met PowerPoint of Prezi hebt gewerkt, als het nieuw voor je is dan helpen onze vrijwilligers je op weg.

Als je een eigen laptop hebt, is dat handig om mee te nemen!

Code Brabant: iedereen kan programmeren

De CoderDojo is een wereldwijd concept van open dagen waarop kinderen en tieners op een toegankelijke, creatieve manier programmeren leren. Tilburg University en de Bibliotheek Midden-Brabant hebben de handen ineen geslagen en hebben Code Brabant opgericht: een platform dat er vanuit gaat dat iedereen kan programmeren. Iedereen, dus jij ook!

Meld je aan!

Meedoen? Dat kan! Je bent welkom op zaterdag 7 september om 14.00 uur in de Bibliotheek Waalwijk. Iedereen tussen de 7 en 17 jaar kan zich aanmelden voor de Coderdojo. Onder de 12 jaar is het de bedoeling dat er ook een ouder of verzorger mee komt, zodat hij/zij je een beetje te helpen.

Aanmelden kan via onderstaande button.