Informatie-avond: Herenboeren Hart van Brabant

11 september 2019, van 20:00 tot 22:00 | de Bibliotheek Goirle

Kosten: gratis

Stichting Herenboeren Nederland heeft als ideaal om samen op een kleinschalige wijze duurzame en verantwoorde producten te verbouwen. De Stichting heeft een locatie in de regio op het oog en is op zoek naar enthousiaste mensen die samen een Herenboerderij willen opzetten.

Wil jij bewuster omgaan met je voedsel? Ben je geïnteresseerd in kleinschalige en duurzame landbouw? Vind jij ook dat de productie van ons dagelijks voedsel anders, beter en bovenal duurzamer kan? Dan is de informatieavond, georganiseerd door Stichting Herenboeren Hart van Brabant en de Bibliotheek, misschien wel interessant.

Tijdens deze avond vertellen een aantal kartrekkers je alles over Herenboeren Hart van Brabant en is er gelegenheid om vragen te stellen.

De eerste Herenboerderij is in 2016 in Boxtel opgezet en thans zijn zo’n 180 herenboeren-gezinnen lid van de betreffende coöperatie. Samen pachten ze ruim 18 hectare landbouwgrond en hebben ze een boer in loondienst genomen die het echte werk doet. Dit gebeurt op een biologische en milieubewuste manier. Alle gezinnen mogen meebeslissen over de exploitatie, de veehouderij, het jaarlijkse zaaiplan en wat er verder aan activiteiten wordt georganiseerd. Hiermee toont de coöperatie samen met de stichting aan dat de productie van ons dagelijks voedsel anders, beter en bovenal duurzamer kan.

Wanneer: woensdag 11 september
Hoe laat: 20.00 uur, inloop met vanaf 19.45 uur
Waar: de Bibliotheek Goirle
LET OP: na 18:00 uur is de bibliotheek enkel toegankelijk via CC Jan van Besouw (Thomas van Diessenstraat 1)
Kosten: gratis
Aanmelden: via goirle@bibliotheekmb.nl

Verdere informatie: https://hartvanbrabant.herenboeren.nl/
Informatieavond voor belangstellenden uit Goirle, Riel, Alphen en Tilburg (de Blaak / Reeshof).