Lezing ‘Tilburg bevrijd!’ [VOL]

22 oktober 2019, van 19:30 tot 21:15 | TijdLab (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis (wel aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In het kader van de viering van 75 jaar bevrijding van Tilburg en omgeving organiseert het TijdLab op dinsdag 22 oktober een bijeenkomst waar fotograaf en restaurateur Jan van Oevelen een presentatie zal geven over het ontstaan en totstandkoming van ingekleurde foto’s van de bevrijdingsfeesten in oktober 1944.

Lezing

Tijdens het eerste deel van de avond blikt Jan kort terug op de ontstaansgeschiedenis van de fotografie, het inkleuren van foto’s en de kleurenfotografie. Vervolgens vertelt hij over zijn activiteiten op het gebied van het restaureren van (zeer) oude foto’s en het inkleuren daarvan in relatie tot de Tweede Wereldoorlog. Hierbij worden ook diverse foto’s getoond en komt ook het samenwerken met de volgers op Facebook aan bod.

In het tweede deel van de avond geeft Jan een demonstratie hoe een en ander tot stand komt waarbij gebruik gemaakt zal worden van het computerprogramma Adobe Photoshop. Hierbij wordt aandacht besteed aan het retoucheren van de foto waarna het inkleuren van de foto plaatsvindt.

Praktische informatie

Wanneer: dinsdag 22 oktober
Waar: de Stemmingmakerij (Bibliotheek LocHal)
Hoe laat: inloop vanaf 19.15 uur. Start lezing 19.30 uur tot ca. 21.15 uur
Kosten: gratis
Aanmelden: Kan helaas niet meer, de lezing zit vol

Expositie

Een aantal van deze foto’s, afkomstig van Regionaal Archief Tilburg, is te zien in de expositie ‘Tilburg bevrijd!’ in het TijdLab van woensdag 16 oktober tot en met zondag 1 december.

Deze avond is onderdeel van het programma ‘Tilburg bevrijd!’, georganiseerd door het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) in samenwerking met partners van Erfgoed Tilburg.