Onzichtbaar Anders: openheid op het werk over psychische problemen

9 oktober 2019, van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek Heyhoef

Kosten: gratis (wel aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Bibliotheek Heyhoef organiseert onder de noemer 'Onzichtbaar Anders' in de maanden oktober, november en december verschillende activiteiten rondom de thema’s ‘Openheid op het werk over psychische problemen’, ‘Digitaal dieet, sta je AAN’ en ‘Dyslexie onder de knie’. In oktober staat ‘Openheid op het werk over psychische problemen’ centraal. Tijdens deze avond op woensdag 9 oktober hebben wij een drietal sprekers.

Veel mensen kampen met psychische problemen, maar weten niet of zij er verstandig aan doen hierover open te zijn op hun werk of bij solliciteren. Openheid kan positief werken (begrip, werkaanpassingen) maar zeker ook negatief (stigmatisering, discriminatie). Of openheid goed of slecht uitpakt hangt af van veel factoren, waarbij vooral de wijze van communiceren belangrijk is.

Er is uniek onderzoek uitgevoerd binnen de Academische Werkplaats Arbeid en Gezondheid van Tranzo en Tilburg University's Network on Health and Labor (Nethlab) i.s.m. ‘Samen Sterk zonder Stigma’ en de Universiteit van Maastricht.
Daaruit blijkt dat de wijze van communiceren over psychische problemen effect heeft op het vinden en behouden van werk. Dat is een belangrijke bevinding, want hierdoor kunnen mensen zelf invloed hebben op de uitkomst. Vijf aspecten vergroten een goede uitkomst van openheid in de werkomgeving.

Programma

Tijdens deze avond hebben we drie interessante sprekers; Natasja Kleinjan, Lenny Heuver en Jessica Rits.
Natasja is Preventie Adviseur en Trainer bij Indigo, Lenny Heuver is arbeidscoach bij het Centrum voor autisme in Breda, Jessica Rits is Ambassadeur van ‘Samen Sterk zonder Stigma’ en is verbonden aan het onderzoek uitgevoerd door Tilburg University.

Tijden programma:
19.15 Inloop
19.30 Sprekers vertellen over hun vakgebied
20.30 Pauze
20.40 Panelgesprek met vragen voor de gastsprekers
21.10 Gelegenheid tot napraten
21.30 Einde avond

Praktische informatie

Wanneer: woensdag 9 oktober
Waar: de Bibliotheek Heyhoef
Hoe laat: 19.30 tot 21.30 uur
Kosten: gratis
Aanmelden: via heyhoef@bibliotheekmb.nl