Expositie ‘Tilburg bevrijd!’

18 oktober 2019, 08:00 t/m 12 januari 2020, 22:00 | TijdLab (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Tilburgse fotograaf en restaurateur Jan van Oevelen heeft in het kader van ‘Tilburg bevrijd!’ een aantal zwart-wit foto’s van de bevrijdingsfeesten van 1944 ingekleurd. Vanaf vrijdag 18 oktober worden deze foto’s in het TijdLab geëxposeerd.

Expositie

Vijfenzeventig jaar geleden werd Tilburg, op 27 oktober 1944, bevrijd door de Schotten. Dit wordt in Tilburg groots gevierd en ook in het TijdLab staan we hier bij stil.

Jan van Oevelen heeft historische beelden die we kennen in zwart-wit ingekleurd. Deze verrassende beelden brengen ons dichter naar het heden. We leren zo het verleden op een nieuwe manier kennen. De foto’s zijn beschikbaar gesteld door Regionaal Archief Tilburg.

In het TijdLab kun je op de ‘Vrijheidswand’ ook je eigen verhaal over ‘Vrijheid’ delen.

Lezing

Wil je meer weten over deze beelden? Op dinsdag 22 oktober geeft Jan van Oevelen een lezing over het ontstaan en de totstandkoming van deze ingekleurde foto’s van de bevrijdingsfeesten in oktober 1944.

Deze expositie is onderdeel van het programma ‘Tilburg bevrijd!’, georganiseerd door het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) in samenwerking met partners van Erfgoed Tilburg.