Week van de mediawijsheid met de Fiepbus

8 november 2019, van 18:00 tot 20:00 | de Bibliotheek Heyhoef

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tijdens de Week van de Mediawijsheid van 8 t/m 15 november luidt het thema dit jaar ‘Aan of uit?’. Op vrijdag 8 november komt daarom de Fiepbus naar de Bibliotheek Heyhoef en stellen we kinderen de vraag: wanneer kies jij om aan of uit te staan? Hoe helpen we met apps, chats en digitale tools? In de Fiepbus laten we kinderen spelenderwijs kennismaken met technologie.

Het programma

Fiepbus van alles te doen voor kinderen t/m 8 à 9 jaar, maar ook oudere kinderen vinden het vaak ook leuk om een rondje te rijden in de Fiepbus. Het steeds belangrijker dat we samen nadenken over hoe we media inzetten en kinderen op een leuke, slimme manier laten kennismaken. Het programma in de bus bestaat uit een doolhof, interactieve apps op tablets, bordspellen, gedrukte spellen op de tafels, boeken, puzzels, etc. etc.

De Fiepbus

Het rijdend kunstwerk is maar liefst 9,5 meter lang en meer dan 3,5 meter hoog! Op de benedenverdieping van de bus kunnen de jongsten in een doolhof op avontuur in de wereld van Fiep Westendorp. Ze vinden er allerlei spelletjes en bekende Fiepkarakters. Op de bovenverdieping kunnen 36 kinderen en begeleiders op de bankjes plaatsnemen om daar spelletjes te doen, te knutselen en nog veel meer.

Hier bij zijn?

Dat kan! Schrijf je hiervoor in via heyhoef@bibliotheekmb.nl
Let op! Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, daardoor kunnen wij geen plaats bieden aan ouders om mee te rijden.