Global Goals Oisterwijk | Nederland Leest over duurzaamheid

21 november 2019, van 19:30 tot 22:00 | de Bibliotheek Oisterwijk (pleinzaal Tiliander)

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De VN stelde een agenda 2030 op voor duurzame ontwikkelingsdoelen, genaamd ’Global Goals’. De gemeente Oisterwijk onderschrijft die doelen en wil een Global Goals-gemeente zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat duurzaamheid niet enkel iets is van ‘de gemeente’, maar juist ook van ‘de gemeenschap’? Hoe verbind je bestaande maatschappelijke initiatieven, zodat ze elkaar versterken? Kom meepraten en -denken over deze vragen tijdens de Global Goals-avond op donderdag 21 november, Wereld Filosofie Dag. Na een lezing van Joop van Hezik over biodiversiteit, gaan we in dialoog met bezoekers en met partijen die werken aan de Global Goals in Oisterwijk.

Wil je deze avond bijwonen?

Je bent van harte welkom op donderdagavond 21 november in de Bibliotheek Oisterwijk (Pleinzaal Tiliander). De toegang is gratis.

De Global Goals-avond wordt georganiseerd door Bibliotheek Oisterwijk in samenwerking met het Global Goals Genootschap Oisterwijk.

Nederland Leest 2019 over duurzaamheid

In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst?

Die vraag staat in de maand november centraal bij alle Nederlandse Bibliotheken tijdens Nederland Leest. Als bibliotheeklid krijg je dan het boekje Winterbloei cadeau, een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers. Ook zijn er de hele maand volop activiteiten rondom het thema duurzaamheid:

Gastcollectie: leestips over duurzaamheid van Joop van Hezik

In aanloop naar de Nederland Leest-maand over duurzaamheid, vroeg de Bibliotheek Oisterwijk aan Joop van Hezik om een gastcollectie samen te stellen over dit thema. Van Hezik is oud-wethouder en mede-oprichter van Global Goals Genootschap Oisterwijk. Op ons verzoek selecteerde hij de 15 meest interessante titels uit onze collectie, en vertelt over zijn leestips in een korte video.

link agenda