Open Source Event: TijdLab

2 november 2019, van 12:00 tot 17:00 | TijdLab (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kom naar het Open Source Event op zaterdag 2 november in de Bibliotheek LocHal. Erfgoed Brabant laat je in het TijdLab kennismaken met toepassingen van open source in relatie tot erfgoed. Erfgoed Brabant zet zich onder andere in om het erfgoed van Brabant duurzaam op te slaan en voor een breed publiek toegankelijk te maken. Hiervoor worden Brabant Cloud en Brabantserfgoed.nl gebruikt.

Presentatie: het verbinden van verhalen en objecten uit de hele provincie

13.30 uur
In deze presentatie vertelt Peer Verbruggen meer over de website Brabantserfgoed.nl. Op deze website worden meer dan 1.000.000 objecten van ca. 65 verschillende instellingen aan elkaar gekoppeld. Zo doorzoek je in een keer collecties uit de hele provincie.
Daarnaast krijgen deze objecten meer betekenis door ze te combineren met verhalen over de Brabantse geschiedenis, geschreven door het erfgoedveld. Op deze manier proberen we het Brabantse verleden in context te plaatsen.  

Presentatie: de inzet van open source software voor het ontsluiten van erfgoedcollecties

14.30 uur
In deze presentatie vertelt Cris Kremers meer over Brabant Cloud. Met Brabant Cloud kunnen erfgoedinstellingen hun collectie opslaan en online toegankelijk maken voor een breed publiek. Het gebruik van open source software is daarbij een belangrijk aspect. De verschillende tools die hierbij gebruikt worden, zullen worden toegelicht. Daarnaast wordt gekeken hoe deze op elkaar inhaken om erfgoedcollecties duurzaam te ontsluiten.

Dit programma is een samenwerking tussen TijdLab (de Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) en Erfgoed Brabant.

Meer Open Source

Voor andere Open Source activiteiten, workshops en presentaties in de Bibliotheek LocHal kijk hier.