BoekStart coach in Waspik

4 december 2019, van 08:30 tot 12:15 | Consultatiebureau Waspik

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In het consultatiebureau Waspik is er een BoekStart coach aanwezig die komt voorlezen, voorleestips geeft en met ouders in gesprek gaat over het belang voor de taalontwikkeling van kinderen tussen de 0 en 12 jaar oud.

BoekStart

Baby’s luisteren al vanaf de eerste dag naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert veel nieuwe dingen. Daarom is het van belang om zo vroeg mogelijk te beginnen met (voor)lezen samen met je kindje. Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen versterkt namelijk de band met je kind. Daarnaast blijkt uit onderzoek ook dat kinderen die als baby al zijn voorgelezen, later beter zijn in taal. Het is dus nooit de te vroeg om te beginnen met voorlezen! Vanuit deze gedachte is daarom BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten. 

BoekStart coach

Om ouders te helpen met het voorlezen is er bij consultatiebureau Waspik een BoekStart coach aanwezig. De coach leest een verhaaltje voor en geeft daarnaast ook voorleestips aan de ouders. Taalontwikkeling bij de kinderen staat hierbij voorop en de coach gaat daarom ook graag in gesprek en geeft advies hoe ouders hier het beste mee om kunnen gaan. 

Praktische informatie

De BoekStart coach in aanwezig bij consultatiebureau Waspik: 
Wilhelminastraat 4-B
5165 TJ Waspik

De BoekStart coach is op verschillende dagen per maand aanwezig van 08.30 tot 12.15 uur. In december is de coach aanwezig op woensdag 4 en woensdag 18 december.