Coderdojo Hilvarenbeek

28 december 2019, van 14:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Je kunt goed overweg met je computer of je smartphone. Je bezoekt veel websites, speelt games, struint op social media… Maar, heb je er wel eens aan gedacht om zelf dingen te produceren? En dan bedoelen we niet het schrijven van blogs of het maken van YouTube filmpjes, maar bijvoorbeeld zelf een website bouwen of een game ontwikkelen. Iedere Coderdojo is er een ander thema.

Wat is een Coderdojo?

CoderDojo staat voor ‘coderen’ en ‘oefenruimte’. In de Dojo leren jonge mensen op een heel laagdrempelige manier programmeren. Er worden websites gebouwd, apps ontwikkeld, computerprogramma’s gemaakt, robots bestuurd en nog veel meer.

Iedereen tussen de 7 en 17 jaar kan zich aanmelden. Onder de 13 jaar is het de bedoeling dat er een ouder of verzorger meekomt om je een beetje te helpen. Ook als je al een beetje kunt programmeren en aan een eigen project bezig bent, kun je langskomen om van gedachten te wisselen of gewoon om het resultaat te delen!

Aanmelden en meer informatie

Ben je tussen de 7 en 17 jaar en wil je graag meedoen? Zorg dan dat je erbij bent op zaterdag 28 december van 14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Hilvarenbeek. Elke laatste zaterdag van de maand ben je welkom bij een nieuwe Coderdojo. Meedoen aan de CoderDojo is gratis, maar aanmelden is verplicht. Meld je aan door te mailen naar hilvarenbeek@bibliotheekmb.nl

Over de begeleider
De begeleider van de CoderDojo’s in de Bibliotheek Hilvarenbeek is Boukje Schellens. Boukje is 26 jaar en woont in Biest-Houtakker. Ze werkt als Data Scientist voor de gemeente Tilburg. Mocht je het leuk vinden om Boukje te helpen tijdens de CoderDojo’s laat het dan even weten!