Meet Up Extinction Rebellion in Tilburg

3 december 2019, van 19:00 tot 20:30 | StemmingMakerij (Bibliotheek LocHal)

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Extinction Rebellion (XR) heeft zijn weg gevonden naar de krantenkoppen en nieuwsprogramma’s over de hele wereld. XR-mensen van alle achtergronden zijn de straat op gegaan om hun boodschap over liefde, respect en woede te delen. Woede tegen de politieke en economische elites die profiteren van de vernietiging van de aarde.

Respect voor al het leven hier op aarde, onze gastheer! Liefde voor alle levende wezens, hun kinderen en onze kinderen. Liefde voor de slachtoffers van oneerlijk beleid, die lijden onder extreem weer, massale uitsterving en sociaal onrecht. De aarde dreigt permanent verstoord te raken. Graag willen wij de woede omzetten in concrete acties en het pad van achteruitgang van het milieu omkeren. Om dit te bereiken is IEDEREEN nodig!

Of omdat je de wetenschap achter de afbraak van het klimaat in eenvoudige bewoordingen wilt begrijpen - en de effecten ervan; of dat je gewoon nieuwsgierig bent naar onze visie op de milieu-, sociale en bestuurlijke crisis die voor ons ligt; of je het beu bent om geen echte verandering in de politiek te zien om het milieu en JOUW leven te verbeteren - en je hebt zin om er iets aan te doen; Je bent van harte welkom om deel te nemen aan dit gesprek!

Myriam Ximena Arenas Orbegozo

Myriam heeft een Master in Rechten (LLM) van Tilburg University, ze is gespecialiseerd in International and Human Rights Law en heeft een specialisatie in Economic en Private Law. Myriam is een kandidaat voor een post-graduate degree aan de Cambridge University, voor het Public Policy veld. 

De afgelopen jaren heeft ze gewerkt voor zowel de academische, bestuurlijke- en privatesector. Myriam haar doel is om de wetenschap toegankelijker te maken voor niet academische gemeenschappen. Om bewustzijn te creëren in de rol die elk individu speelt in een gelukkigere wereld. Ze haalt inspiratie uit de overlap tussen mensenrechten, milieu protectie en holistische ontwikkeling. 

Extinction rebellion

Extinction Rebellion is een wereldwijde beweging die zich niet neerlegt bij onrecht. De mensheid staat op een kruispunt. Wetenschappers trekken al jaren aan de bel over de klimaatcrisis. Je zou zeggen dat de wetenschap, die heeft gezorgd voor gigantische vooruitgang afgelopen eeuw, bloedserieus genomen moet worden door de beleidsmakers. Toch is dit nauwelijks het geval, ook in Nederland wat grotendeels onder de zeespiegel ligt.

Programma

In het eerste deel legt Myriam uit wat klimaatverandering is, wat verlies van biodiversiteit inhoudt en bespreekt ze gerelateerde problemen. Alles vanuit een wetenschappelijk perspectief maar zo dat iedereen het begrijpt. Op die manier raakt iedereen er meer mee vertrouwd. 

Het tweede deel is ter inspiratie voor bezoekers die zich actiever in willen gaan zetten om deze problemen aan te gaan pakken.

De avond zal in het Engels worden gesproken.